Home > EUR/SEK – Sentimentet positivt

EUR/SEK – Sentimentet positivt

Euron har stärkts mot kronan under veckan och många investerare har blivit tvungna att köpa tillbaka sina korta positioner i riskrelaterade tillgångar, såsom aktier och euron. Detta har resulterat till ett litet rally efter rykten om att det grekiska parlamentet ska godkänna det omfattande ekonomiska krispaketet. Om sparplanen godkänns under onsdagen kommer lagstiftare rösta på torsdagen om reglerna för besparingarna.

Ett positivt resultat är mer sannolik än en negativt, och har en motsvarande mindre inverkan.

På kortsikt (någon dag till någon vecka) är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar stigande. I mitten av juni tog sig valutaparet igenom motståndet 9,11.En vecka senare testade säljarna ett det sekundära stödet, men köparna stärktes och vi fick en rekyl upp.

Sentimentet är positivt och mycket talar för att valutaparet fortsätter upp, men således är valutan överköpt om vi ser till dagsmomentum som noteras strax ovanför 70.

Slutsats: För den aggressive spekulanten finns goda möjligheter på stora rörelser de kommande dagarna. Att agera kortsiktigt på köpsidan är egentligen försent då valutaparet är överköpt. Lång position skulle ha tagits i samband med återtestet förra veckan och ny köpsignal ges vid en rekyl ner mot den stigande trenden. Vi fortsätter hålla bevakning på valutan och återkommer med köpsignaler.

Motstånd: 9,27 / 9,32 / 9,35 / 9,40
Stöd: 9,18 / 9,11 / 9,08 / 9,03

Teknisk analys EURSEK (daily)
Teknisk analys EURSEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto