Home > EV-marknaden är redo att öka: här är 3 företag att investera i

EV-marknaden är redo att öka: här är 3 företag att investera i

EV-marknaden har ökat dramatiskt de senaste åren och den förväntas växa ännu mer. Här är tre företag som kan dominera elbilsloppet under de kommande åren: Tesla, Volkswagen och BMW.

Parisavtalet som undertecknades 2015 för att minska koldioxidavtrycket över hela världen ledde till att företag satte netto-noll-strategier. En av de marknader som upplevt snabb tillväxt är elbilsmarknaden.

Det uppskattas att elbilar kan säljas mer än bensinbilar år 2040. Här är tre företag att investera i för att vara väl positionerade för kapplöpningen om elbilsdominans: Tesla, Volkswagen och BMW.

Tesla

Tesla behöver ingen introduktion eftersom de är ledande på elbilsmarknaden och dess varumärke har fått globalt erkännande. Dess elbilsmarknadsandel 2020 var 23%, som förväntas minska till 21% år 2025 när konkurrenterna slåss om en del av elbilsmarknaden.

Teslas aktiekurs steg med 54,25% 2021 trots att Elon Musk, företagets VD, sålde aktier värda miljarder. Han sålde nästan 17 miljoner aktier för att betala skatt nästa år. Dessutom utnyttjade han alla Teslas aktieoptioner i sin handelsplan.

Ett av argumenten mot att köpa Tesla-aktier är att dess värdering är skyhög. Faktum är att företaget handlas till en P/E Non-GAAP (TTM)-kvot högre än sektorsmedianen med 1 475,76%. Men många investerare är fortfarande villiga att betala ett högt pris bara för att lägga till elbilar till sin portfölj.

Föga överraskande är inte alla hausse på Tesla-aktier. Av de 96 analytiker som täcker aktien har 16 utfärdat säljbetyg medan 38 har köpbetyg. 40 analytiker har utfärdat neutrala betyg.

Volkswagen

Volkswagen ligger på andra plats i elbilstävlingen, med en marknadsandel på 11% 2020, som förväntas öka till 12% 2025. Dessutom tillkännagav företaget ambitiösa planer och investeringar under den kommande perioden, som att bygga sex batterifabriker i Europa i slutet av decenniet. Dessutom planerar man att investera globalt i laddstationer.

Om något är detta ett kontantrikt företag som kommer att utmana Teslas överhöghet på elbilsmarknaden under de kommande åren. Volkswagen-aktien har stigit med 42,83% YTD.

BMW

BMW är en annan tysk biltillverkare som satsar hårt på elbilsmarknaden. De förväntas nå 3% av den globala elbilsmarknaden och aktiekursen är upp 15,57% YTD. År 2022 nådde företaget en miljon försäljning av elbilar och har för avsikt att fördubbla antalet till 2025.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto