Home > Eventuellt omhäktningsbeslut av Hexagons VD tidigast fredag.

Eventuellt omhäktningsbeslut av Hexagons VD tidigast fredag.

Ett eventuellt omhäktningsbeslut av Hexagons insiderbrottmisstänkta vd Ola Rollén kommer att fattas av Oslo tingsrätt tidigast på fredagen och eventuellt på lördagen.

Det säger presstalesmannen Markus Iestra vid Oslo tingsrätt vid lunchtid på torsdagen till Nyhetsbyrån Direkt, efter att hovrättsmotsvarigheten Lagmannsretten strax dessförinnan har avslagit Ola Rolléns överklagande av häktningsbeslutet från i lördags.

”I dag är nog för sent för att vi ska hinna hantera en eventuell omhäktningsbegäran”, säger Markus Iestra, och förklarar att häktningsförhandling om eventuell omhäktning kan äga rum under fredagsförmiddagen.

På vardagar har tingsrätten förhandlingar om omhäktningar från cirka klockan 8 på morgonen till 11. Förhandlingar om nya häktningar sker vid 13-tiden, och ”i dag har vi fullt upp”.

Om Ökokrim bestämmer sig för att begära omhäktning antar Markus Iestra att beslut om detta kommer att fattas av Oslo tingsrätt på fredag förmiddag eller på lördag, och om det blir på lördag troligen från och med cirka klockan 11.

Enligt vad Dagens Industri rapporterar i torsdagens utgåva kommer åklagaren Marianne Bender att besluta om eventuell begäran om omhäktning efter klockan 15 på torsdagen.

Ola Rollén häktades lördagen den 29 oktober på en vecka misstänkt för insiderbrott i det norska biometribolaget Next.

I ett pressmeddelande på måndagen, den 31 oktober, skrev Hexagon att Ola Rolléns advokater beräknar att häktningen avslutas fredagen den 4 november.

I häktningsbeslutet, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, anges däremot att Hexagon-vd:n kan sitta till och med 5 november.

Hexagon (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto