Home > Få exponering mot fastighetssektorn med dessa 4 företag

Få exponering mot fastighetssektorn med dessa 4 företag

Fyra fastighetsaktier att köpa för att skydda mot inflation och tjäna utdelning: Simon Properties Group, Realty Income Corporation, Regency Centers Corporation och National Retail Properties.

Fastigheter är en del av alternativa investeringar, och det är en sektor som ger investerare ett skydd mot inflation. I tider när inflationen är decenniers högsta, och när centralbanken förbereder sig för att strama åt de monetära villkoren, hjälper exponering mot fastigheter portföljen att navigera i stigande priser.

Man kan investera i fastigheter direkt genom att köpa en eller flera fastigheter. Det enklaste sättet för den privata investeraren med lite kapital är dock att äga aktier i börsnoterade fastighetsbolag.

Här är fyra aktier att köpa för att få exponering mot fastighetssektorn: Simon Properties Group, Realty Income Corporation, Regency Centers Corporation och National Retail Properties.

Simon Properties Group

Simon Properties Group (NYSE:SPG) är ett av de största fastighetsbolagen i världen. Det fungerar som en fastighetsinvesteringsstiftelse, eller REIT, och så delar den ut det mesta av sin inkomst till aktieägarna i form av utdelningar.

Företaget betalar en rejäl utdelning – terminsavkastningen är 4,81% och utdelningsgraden är 61,03%. Under de senaste tolv månaderna har aktiekursen stigit +60,34%, eftersom investerare tog skydd från stigande priser på varor och tjänster.

Realty Income Corporation

Realty Income Corporation (NYSE:O) är ett fastighetsbolag från San Diego, Kalifornien, och medlem i S&P 500 Dividend Aristocrats index. De äger tusentals fastigheter och genererar sina kassaflöden från långfristiga hyresavtal.

Bolagets utdelningsandel är 86,37% och de har en historia av 25 år av utdelningstillväxt. Utöver det har aktiekursen stigit +21,79% de senaste tolv månaderna.

Regency Centers Corporation

Regency Centers Corporation (NASDAQ:REG) utvecklar och driver köpcentrum. Aktiekursen har stigit +55,35% de senaste tolv månaderna och bolaget betalar kvartalsvis utdelning. Utdelningsgraden är 63,05% och den femåriga utdelningstillväxten är 3,8%.

National Retail Properties

National Retail Properties (NYSE:NNN) är ett amerikanskt fastighetsbolag från Orlando, Florida, som investerar i exklusiva fastigheter i hela Amerika.

Aktiekursen har stigit +14,98% under de senaste tolv månaderna, och vid nuvarande börskurs överstiger bolagets börsvärde 8 miljarder dollar. Dessutom är utdelningskvoten en av de högsta i branschen, och detsamma är terminsutdelningen på 4,70%.