Home > Fabage i toppformation

Fabage i toppformation

Fabege ligger i något som ser ut att vara en toppformation. Aktien får en säljsignal om den stänger under 58 kr.

Lite allmänt om fastighetsbolaget Fabege är att det har sitt fastighetsbestånd starkt koncentrerat till Stockholmsområdet. Fabege är också en av intiativtagarna och delägare i den nya stadsdelen Arenastaden i Solna.

Dessvärre har Fabege skattetvister med skattekrav på sammanlagt 2,7 miljarder som hänger över bolaget. Skattekravet, som har komplicerat värderingen av aktien de senaste åren, motsvarar ca 16,3 kr per aktie.

Fabege-aktien har i år gått upp med drygt 13% räknat på aktiekursen i skrivande stund 61,5 kr. Både den långa trenden och den korta trenden i Fabege, som vi definierat som lutningen på 200 respektive 20 dagars medeltalskurvorna, är dock nedåtriktade.

Fabege har nämligen sedan i januari pendlat mellan ca 58 och 63 kr.  Aktien har nu också bildat en huvudkuldra-liknande formation. Denna typ av formation är som bekant en toppformation.

Det finns på stockkholmsbörsen sedan en tid ett stort antal aktier som ligger i eller som redan fått säljsignaler ur huvudskuldra-formationer. Exempelvis Autoliv, Electolux, Hexagon, Industrivärden med flera.

Så Fabege befinner sig i gott sällskap, vilket i och för sig ökar sannolikheten för att även Fabege så småningom ska få en säljsignal ur formationen.

Fabege får säljsignalen om aktien går under stödet vid nacklinjen som ligger vid ca 58 kr. Fabege borde då kunna gå ner till stödnivån vid 52 kr. Risken är emellertid då också stor att även stödet vid ca 48 kr kommer att testas.

Skulle Fabege däremot gå över motståndet vid ca 63 kr så slås formationen sönder.

Stochastic-indikatorn indikerar att aktien varit översåld när den varit nere på stödet vid 58 kr för att nu vara i ett lite mer neutralt läge. MacD-indikatorn har i februari gett en säljsignal vilket indikerar svaghet i aktien.

Strategiförslagetär att sätta en stop loss för eventuella Fabege innehav om aktien stänger under stödet vid 58 kr.

Blankar man Fabege på en sådan säljsignal så rekommenderar vi en stop loss om aktien stänger över 63 kr. Sikta på 48 till 52 kr. Detta ger inte så bra risk-reward förhållande, så var så snabb som möjligt att flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Vill man vara extra försiktig så säljer man Fabege nu på uppgångar. Vi bedömmer nämligen risken som stor att aktien inte orkar över motståndet vid 63 kr. Sannolikheten ser snarare ut att vara större för att aktien istället faller under stödet vid 58 kr och får en säljsignal.

Fabege (Dagsdiagram)
Fabege (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto