Home > Fabege utmanar tertiärtrenden

Fabege utmanar tertiärtrenden

Fabege med fastighetsförvaltning som huvudverksamhet har haft en stark resa efter att krisen mattats av. Detta kan tillskrivas den positiva utveckling som skett inom området kommersiella fastigheter då denna verksamhet under de värsta krisdagarna spåddes en mycket mörk utveckling.

Nu skedde detta inte och det starkt nedtryckta fastighetsbolaget har efter ett gynnsamt ränteläge fått en tillhörande börsresa de senaste åren. Att trenden övergått till fallande under 2011 ger oss nu möjlighet att titta på denna aktie som en kandidat för blankning.

Teknisk analys Fabege

Fabege har stigit med 200 procent sedan bottennoteringarna under slutet av 2008. Ett trendskifte bekräftades under början av året och trenden på lång sikt övergick till fallande under slutet av juli, vilken kan ses på det fallande glidande medelvärdet på 200 dagar.

Under 2011 har aktien handlats inom en fallande trendkanal och föll genom golvet i början av augusti när börsklimatet försvagades. Aktien utmanar nu golvet av trendkanalen som noteras strax under det glidande medelvärdet på 20 dagar.

Motstånd och potentiell vändningspunkt på ovansidan utgörs alltså av golvet av trendkanalen och tertiärtrenden (MA-20). Uppgångstakten i  den senaste rekylen som tog fart förra veckan har avtagit och kursen brottas vid kring 55 kr.

Slutsats: Vi spekulerar i fortsatt nedgång med målkurs på 42 kr och exit strax ovanför MA-20.

Teknisk analys Fabege
Teknisk analys Fabege
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto