Home > Facebook stiger till rekordhöga nivåer efter fantastiska resultat från Q1 2021

Facebook stiger till rekordhöga nivåer efter fantastiska resultat från Q1 2021

Facebook levererade imponerande resultat med nettointäkter som nästan har fördubblats på ett år. Investerare fick aktiepriset att stiga till nya rekord, och analytiker höjer prisprognosen.

Facebook rapporterade sina resultat från det första kvartalet 2021 och aktien steg med över 7% som svar på det. Företaget slog förväntningarna stort och erbjöd en stark prognos (så kallad forward guidance). Till följd av att företagets finansiella resultat imponerade på investerare nådde aktiepriset nytt rekord.

Både intäkter och EPS överraskade uppåt med 2,46 miljarder respektive 0,96 dollar. Det som imponerade mest på investerare var den årliga tillväxten, framförallt vad gäller nettointäkter.

Nettointäkterna fördubblades nästan under de senaste tolv månaderna. Detta är ett resultat som hade varit enastående oavsett företag.

Detaljer från Facebooks starka ekonomiska resultat

Utöver den imponerade ökningen av nettointäkter förtjänar även Facebooks kassaposition uppmärksamhet. Företaget sitter på kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper till ett värde av över 64 miljarder dollar, vilket är en enastående nivå hur man än ser på det. Antalet aktiva användare varje dag steg med 8% de senaste tolv månaderna, vilket inte är överraskande med tanke på att pandemin ledde till att allt fler spenderade mer tid på internet.

Annonsintäkterna steg med 30% de senaste tolv månaderna, mycket tack vare ett ökat snittpris per annons. Antalet annonser steg dock även med 12%, och företaget förväntar sig ökad tillväxt från annonsering under årets andra kvartal.

På tal om årets andra kvartal erbjöd Facebook en stark prognos och menade att tillväxten bör vara stabil och till och med accelerera en aning under de kommande månaderna. Investerare gillade vad de hörde, och företagets aktie steg starkt till nya rekordnivåer.

Analytiker gillade också resultaten, och många menar nu att Facebook är ett ”måste” när det kommer till annonsering. Prognosen spelar en viktig roll bland analytiker som uppgraderar sina mål för aktien. Exempelvis ökade Truist Securities målet från 350 dollar till 400 dollar.

Sammanfattningsvis var det ett imponerande kvartal för Facebook med starka ekonomiska detaljer, en fantastisk kassaposition och fortsatt tillväxt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.