Home > Fake news fick Litecoin att stiga som en raket igår!

Fake news fick Litecoin att stiga som en raket igår!

Priset på kryptovalutan Litecoin (LTC) steg igår till följd av nyheter som inte visade sig vara sanna. Varför hände detta, och vad innebär det för investerare i krypto? 

Såg du vad som hände med Litecoin igår? Priset sköt upp som en raket med ökad volym efter nyheterna att den stora amerikanska återförsäljaren Walmart skulle börja acceptera myntet som betalningsmetod. Efter det raderades den ursprungliga tweeten på Litcoins eget Twitter-konto och priset på Litecoin sjönk oundvikligen tillbaka till där det började.

Litecoins 1-dagarsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Problemet är att denna nyhet hade lurat många av de stora medierna inklusive Reuters och CNBC innan Walmart rapporterade det som falskt. Jag undrar hur många amatörkryptoinvesterare som köpte in sig när priset började stiga, och sedan förlorade stora summor pengar när priset sjönk tillbaka till samma position där det låg innan den plötsliga prisökningen?

Vad är Litecoin?

Litecoin (LTC) var en av de första kryptovalutorna som imiterade Bitcoin (BTC) och lanserades år 2011. Precis som Bitcoin är det en decentraliserad digital valuta – eller kryptovaluta – baserad på blockkedjeteknik.

Ska man köpa Litecoin just nu?

Med facit i hand borde du inte ha köpt Litecoin när priset steg om du inte var väldigt tidigt ute under prisökningen. Alla som köpte till den tillfälliga pristoppen skulle nu sitta på en betydande förlust, vilket visar att du aldrig ska köpa en tillgång bara för att priset stiger om du inte först noga granskar nyheterna bakom prisökningen. Och även då kan man inte lita på nyheterna till 100%, som vi har sett.

Eftersom priset på Litecoin nu är tillbaka till där det var är argumentet för ett eventuellt köp exakt detsamma som förra veckan. Om du med andra hade köpt detta mynt då, borde du även köpa det nu.

En prisprognos för Litecoin 

Följande diagram visar att priset på Litecoin faktiskt gick upp med ett liknande belopp en vecka tidigare, så ett pris på 230 är inom räckhåll. För bara fyra månader sedan var priset mer än dubbelt det nuvarande värdet, så 350+ kan också vara ett mål att sikta på.

Litecoins 6-månadersdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Var kan du köpa Litecoin idag?

Många nätmäklare låter dig satsa på ett stigande eller fallande pris på kryptovalutor som Litecoin utan att faktiskt köpa eller sälja mynten. Två av de bästa mäklarna är:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto