Home > Falling down

Falling down

Den här kön fastnade jag i på väg till ett möte, inte riktigt vad jag hade väntat mig. Det fick mig att tänka på den gamla 90-tals Hollywoodrullen Falling Down med Michael Douglas. Samma känslor började komma till mig, den där stressen, paniken av att jag ville åt ett håll och massan åt ett annat, känslan av att inte kunna styra vad som sker.

"Fick mig att tänka på den gamla 90-tals Hollywoodrullen Falling Down"
”Fick mig att tänka på den gamla 90-tals Hollywoodrullen Falling Down”

Jag visste att jag hade två val just nu, antingen så flippar jag ur och köra all in, kliver ur bilen och startar min nya bana i livet som i Falling Down (tanken var spännande), eller så sitter jag kvar och acceptera att jag tagit fel väg idag o lär mig till nästa gång vad jag kan göra bättre. Jag valde det senare alternativet.

Nu kanske ni undra vad den här situationen har att göra med trading, jo det finns likheter. Då och då när man tradar så hamnar man i dessa lägen då man valt fel ”väg”, jag visste att på den här vägen blid det ofta köer, så varför ta samma väg igen och förvänta mig ett nytt resultat? Idiotiskt eller hur.

Man tror på en sak, men massan gör något helt annat, frustration och stress infinner sig direkt vilket får en att göra saker man i vanliga fall aldrig hade gjort, man snittar ner sig i sin position i hopp om att det ska vända, man klamrar sig fast längre än vad som är nyttigt för sin depå, man hamnar i någon slags destruktivt beteende.

Hur ska man då tänka för att ta sig ur detta beteende?
Gör inte om samma misstag om och om igen, när en position går fel så är det endast en trade utav många mot det mål man har med sin trading, denna trade är endast en i ledet av många trades under en dag, månad eller år, det är endast en bråkdel utav alla trades, så i det stora hela så spelar den ingen större roll. Det viktiga är att lära av de misstag man gör och inte gå samma väg igen. Acceptera förlusten och lägg den bakom dig. Det går inte att göra om samma misstag om och om igen och förvänta sig ett nytt resultat.

Den här veckan har jag inte tagit allt för många positioner på S&P 500 som jag fokuserar på till 75%. Jag tradar efter en ganska enkel och konkret strategi som ger ca 5-10 signaler per månad, det passar mig och mitt psyke bäst, strategin har inget namn då det är i stort sett handlar om vanlig teknisk analys. Mer om det i senare inlägg.

Gårdagens uppsatta motstånd på 1635 passerades och ingen rekyl uppstod på 60 minuterscharten som Jag använder mig av för att hitta en entry, jag tar det lugnt tills något motstånd bekräftas. Sker detta så har jag mina kvalitetskontroller att följa innan jag tar en position.
Motstånd som jag har under uppsikt idag är 1649, 1655, 1670 och 1675

SPX
SPX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto