Home > Farhågor för Spanien och Grekland fortsatte att påverka handeln i euroområdet

Farhågor för Spanien och Grekland fortsatte att påverka handeln i euroområdet

Nyheter från Europa påverkade gårdagens handel där de flesta stora valutaparen vände till baisse på grund av oron kring Spanien och Grekland. Ett tal från den europeiska centralbankens ordförande Draghi under morgonens handel begränsade de stora valutaparen från stora nedgångar, även om vissa valutor och råvaror återhämtade sig bättre än andra.

I dag kommer valutahandlare vilja övervaka produktionssiffrorna inom industrin från euroområdet, vilket kan indikera trenderna för valutor och råvaror. Valutahandlare i USD kommer vilja följa obligationsauktionen och publicerandet av Beige Book (Sammanfattning av kommentarer för de rådande ekonomiska förhållandena)

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down down
Veckotrend down down down up up down
Motstånd 1.2971 1.6099 79.20 0.9517 1.0334 0.8136
1.2920 1.6053 78.75 0.9472 1.0279 0.8092
1.2888 1.6025 78.40 0.9440 1.0245 0.8065
Stöd 1.2836 1.5980 77.93 0.9395 1.0189 0.8021
1.2807 1.5951 77.61 0.9363 1.0155 0.7994
1.2755 1.5905 77.12 0.9316 1.0101 0.7951

Ekonominyheter

USD – Amerikanska indikatorer släpps i dag

Efter att ha noterat blygsamma uppgångar under morgonens handel igår, vände valutaparet AUD/USD till baisse under eftermiddagens handel. Dessutom kom GBP under ökat tryck mot USD där ökad riskaversion bland investerare tog fart efter att ECB:s ordförande Draghi talat inför Europaparlamentet. Valutaparet GBP/USD föll med cirka 40 punkter innan paret hittade stöd på 1,6000 och rekylerade tillbaka till 1,6030 nivån. Vid slutet av den europeiska handeln var paret tillbaka på 1,6010.

När det gäller idag, kommer investerare vilja hålla ett öga på den amerikanska 10-års obligationsauktion som släpps klockan 17:00 GMT, följt av Beige Book-analysen som släpps av Federal Reserve i dag 18:00 GMT. Dessa är båda goda indikatorer på de amerikanska framtida styrräntorna, och tenderar att generera volatilitet på marknaden.

EUR – EUR faller på grekiska och spanska bekymmer

Den rådande osäkerheten om räddningsaktionen för Spanien och nya farhågor om Grekland fick EUR att depreciera på tisdag efter att den noterat toppar tidigare. Valutaparen EUR/USD och EUR/JPY föll båda med mer än 80 punkter under gårdagens morgonhandel. Den europeiska centralbankens ordförande Mario Draghi har upprepat att ECB:s ekonomiska stöd för de problemfyllda länderna i euroområdet har varit obegränsat, vilket hjälpt till att begränsa nedgångarna.

I dag kommer investerare vilja titta på franska och italienska produktionssiffror inom industrin som släpps 6:45 och 8:00 GMT, respektive. Dessa procentsatser är en ledande indikator på den ekonomiska hälsan. Om dessa siffror kommer in högre än förväntade, kan EUR ta tillbaka en del av de nedgångar man hade i gårdagens handel.

Guld – Priset på guld föll med EU-nyheter

Priset på guld föll med mer än 7,50 dollar per uns igår, där nyheter från euroområdet fortsatte att generera riskaversion på marknaden. Trots att ha noterat ett elva månaders högsta i förra veckan, har guldpriset haft ganska stora nedgångar under de senaste dagarna på grund av oron för takten i den globala ekonomiska återhämtningen. Vid slutet av den europeiska handeln stabiliserades priset på 1766 dollar nivån.

I dag kommer investerare vilja hålla utkik för några tillkännagivanden från euroområdet. Positiva nyheter kan generera risktagande bland investerare, vilket skulle kunna leda till en ökad efterfrågan på guld. Samtidigt kommer valutahandlare vilja uppmärksamma att varje nedslående meddelande kan resultera i ytterligare nedgångar för priset på guld.

Råolja – Råoljepriset hämtade sig efter nedgångarna i eftermiddagens handel

Priset på råolja kände av mindre nedgångar under tidig morgon handel igår, då nyheter från euroområdet ledde till riskaversion bland investerare. Efter att ha fallit med nästan 1 dollar per fat för att handlas så lågt som 89,26 dollar per fat, lyckades råvaran rekylera tillbaka till 90,70 dollar per fat i slutet av den europeiska handeln.

I dag kommer investerare vilja uppmärksamma amerikanska nyheter. Bättre än väntade data kan leda till spekulationer om att efterfrågan på råolja i USA kommer att stiga, vilket kan bidra till att råoljpriset utökar gårdagens uppgång.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Slow Stokastiska på det veckovisa diagrammet tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan uppstå under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar.

GBP/USD

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket visar att detta par kan komma se en korrigering uppåt inom kort, visar de flesta andra tekniska indikatorerna detta valutapar i en intervallhandel. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

USD/JPY

De flesta tekniska indikatorerna inklusive det dagliga diagrammets RSI som fortfarande ligger stadigt på 60 nivå, visar detta par en intervallhandel. Med en svårdefinierad trend, kan valutahandlare vilja ta en avvaktande hållning för detta par.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets RSI närmar sig det översålda territoriet, medan samma diagrams MACD/OsMA verkar ha bildat ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer eftersom de kan peka på en eventuell korrigering uppåt inom en snar framtid.

Wild Card

EUR/SEK

RSI på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto