Home > FBI ser inget skäl till åtal mot Clinton.

FBI ser inget skäl till åtal mot Clinton.

Den amerikanska federala polisen, FBI, uppgav på söndagen att de står fast vid tidigare slutsatser att det inte finns skäl för åtal mot Hillary Clinton för hennes hantering av en privat mailserver.

Det uppger Reuters.

FBI-chefen James Comey gjorde uttalandet i ett brev till kongressen, där han uppgav att de arbetat ”dygnet runt” för att slutföra sin granskning av nyfunna mail. De såg dock liksom i juli inga skäl för åtal.

”Under den processen så granskade vi all kommunikation som kom till eller från Hillary Clinton medan hon var utrikesminister. Baserat på granskningen så ser vi inte skäl att ändra vår uppfattning från i juli”, sade han.

Enligt Reuters källor har därmed FBI stängt sin utredning gav Hillary Clintons mail, som väckt mycket uppmärksamhet och antagits eventuellt kunna svänga opinionen till Donald Trumps fördel.

Det var för två veckor sedan som FBI inledde en ny granskning av mailen relaterade till en undersökning av den förre kongressledamoten Anthony Weiner, tidigare make till Hillary Clintons medarbetare Huma Abedin.

Denna granskning gav till viss del Donald Trump ny skjuts i opinionsmätningarna.

Några sådana som publicerades på söndagen visar dock att Hillary Clinton åter har en relativt klar ledning.

I NBC/Wall Street Journals leder hon med 48 procent mot 45 procent för Donald Trump, medan hon i ABC/Washington Post leder med 49 procent mot 44 procent för Donald Trump. I Reuters/Ipsos mätningar har hon en ledning på 4 procentenheter.

I IBD/TIPP:s och CBS News/Yougovs mätningar är det i stort sett jämnt mellan kandidaterna.

I helgens kampanjande tvingades Donald Trump av säkerhetspersonal av scenen i Reno i Nevada efter att någon ropat ”pistol” i lokalen, men det visade sig vara falskt larm och Donald Trump kunde, till synes relativt opåverkad, återuppta sitt tal.

Presidentvalet hålls tisdagen den 8 november.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto