Home > FED avslutar troligvist QE3 under 2013

FED avslutar troligvist QE3 under 2013

Det framgår av protokollet från Feds styrkommitté FOMC:s möte den 11-12 december, skriver Bloomberg News.

Enligt protokollet var deltagarna oeniga om när köpen bör avslutas, men rösterna var ”ganska jämnt spridda” mellan de som tyckte att köpen bör avslutas vid mitten av år 2013 och de som tycker att köpen bör fortsätta längre.

Ur protokollet framgick att ”flera deltagare tyckte att det vore lämpligt att avsluta köpen väl före slutet av år 2013, då de känner oro över den finansiella stabiliteten och storleken på bankens balansräkning”.

Kommittén diskuterade eventuella risker av vidare stödköp, och ”ett antal” medlemmar uttryckte oro över att köpen kan försvåra för kommittén när den till slut väljer att skärpa den hittills frikostiga policyn, då inflationsförväntningarna stiger.

Vid det tidigare räntemötet beslutade FOMC att utöka de kvantitativa lättnaderna, QE, genom att köpa statspapper i en takt på 45 miljarder dollar per månad.

Dessutom beslutade kommittén att införa ekonomiska trösklar för när det blir dags att överväga policyåtstramningar. Räntan ska hållas på nuvarande ”exceptionellt låga nivå” så länge arbetslösheten är över 6,5 procent och inflationen på ett till två års sikt väntas bli lägre än 2,5 procent.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto