Home > FED: Brexit-påverkan på amerikanska ekonomin beror på dollarn.

FED: Brexit-påverkan på amerikanska ekonomin beror på dollarn.

Finansmarknaderna har hanterat beskedet att Storbritannien vill lämna EU på ”ett ordnat sätt” och centralbanksföreträdare kommer att fortsätta att titta efter tecken på hur det påverkar den amerikanska ekonomin.

Det sade Loretta Mester, Fed-chef i Cleveland, i ett tal i Sydney under natten mot onsdagen, enligt Bloomberg News.

Hon sade att bortsett från mer allvarliga störningar på finansmarknaderna skulle Brexit kunna skada den amerikanska ekonomin genom en varaktig förstärkning av dollarn, vilket skulle dämpa exporten.

Det är ”alltför tidigt att avgöra den fulla magnituden” av beslutet, sade hon.

Även om riskerna och osäkerheten kring utsikterna har ökat i kölvattnet av den brittiska folkomröstningen så kommer FOMC-medlemmarna att använda tiden till sitt möte i juli för att fortsätta att utvärdera huruvida förhållandena kommer att föranleda en väsentlig förändring av utsikterna, enligt Loretta Mester.

Hon sade att timingen av den brittiska folkomröstningen övertygade henne att stötta kommitténs beslut att hålla räntorna oförändrade.

”Mitt stöd speglade inte en fundamental förändring av mina utsikter”, sade Fed-ledamoten.

Hon tillade att den starka sysselsättningsrapporten för juni mildrade oron efter den svaga maj-rapporten och att den amerikanska arbetsmarknaden fortfarande är sund.

Loretta Mester, som är röstande i FOMC i år, upprepade att hon anser att det är lämpligt att gradvist höja styrräntorna och att det skulle innebära risker mot den finansiella stabiliteten att försena räntehöjningarna.

Dolllarindex (veckodiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto