Home > Fed-chef i Kansas City föredrar höja räntor förr snarare än senare.

Fed-chef i Kansas City föredrar höja räntor förr snarare än senare.

Federal Reserves penningpolitik bör undvika att ”medvetet elda på” risker. Det är bättre att röra sig förr snarare än senare när det gäller att höja styrräntorna för att undvika överhettning på arbetsmarknaden.

Det sade Esther George, Fed-chef i Kansas City, i ett tal på fredagen, enligt Bloomberg News. Hon har reserverat sig och velat höja vid de senaste mötena.

”Min åsikt är att penningpolitiken bör undvika att medvetet elda på riskerna som kommer med överhettning i USA-ekonomin och i stället långsamt fed fundsräntan för att gynna maximal sysselsättning”, sade hon.

Enligt Esther George är arbetsmarknaden nu nära full sysselsättning och inflationen närmar sig Federal Reserves 2-procentmål.

”Under det senaste året har vi sett en snabb tillväxttakt i arbetskraftsutnyttjandet som har avlägsnat en betydande del av överkapaciteten på arbetsmarknaden”, sade Fed-ledamoten.

Hon sade att näringslivets investeringar kommer att bidra till tillväxt och att den pågående jobbtillväxten och löneökningarna stöttar konsumtionen. Hon räknar med en ”måttligt” tillväxttakt i den amerikanska ekonomin.

Vidare sade hon att det är möjligt att fördelarna från låga oljepriser kan vara mindre nu.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto