Home > FED kan minska tillgångsköp inom några månader

FED kan minska tillgångsköp inom några månader

FEDDet sade Fed-chefen i San Francisco, John Williams, i ett tal i Portland på torsdagen, rapporterar Bloomberg News.

”Det är tydligt att arbetsmarknaden har förbättrats sedan september” när Fed inledde sin tredje omgång kvantitativa lättnader (QE3), sade han.

Han fortsatte med att säga att ”vi skulle kunna minska takten något i vårt program för tillgångsköp, kanske redan så tidigt som till sommaren” och avsluta programmet helt senare i år ”om allt går som vi hoppas”.

”Även om vi minskar takten i våra köp betyder det inte att vi skulle strama åt penningpolitiken eller ta ett steg tillbaka från vårt åtagande att ge starkt penningpolitiskt stöd med ekonomin återhämtar sig”, sade John Williams.

Han sade att han räknar med att arbetslösheten troligen sjunker under 7,5 procent i slutet av 2013 och att den bör vara ”något under” 7 procent i slutet av 2014. Han räknar vidare med att BNP växer närmare 2,5 procent i år och 3,25 procent nästa år.

John Williams sade att det kommer att krävas ytterligare förbättringar för att övertyga honom om att det skett de ”betydande förbättringar” som krävs för att Fed ska avsluta sina tillgångsköp.

”Antar man att mina ekonomiska prognoser slår in och att olika arbetsmarknadsindikatorer fortsätter att visa tydliga förbättringar de kommande månaderna kan vi minska takten i våra tillgångsköp något, kanske redan så tidigt som till sommaren”, sade han.

John Williams röstar inte i Fomc i år.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto