Home > Fed-ledamöter ser ännu en räntehöjning i år som berättigad enligt FOMC-protokoll.

Fed-ledamöter ser ännu en räntehöjning i år som berättigad enligt FOMC-protokoll.

Många Fed-ledamöter såg ännu en amerikansk räntehöjning i år som berättigad, visar protokollet från FOMC:s möte den 20 september. Många av deltagarna uttryckte dock också oro över att de låga inflationstalen som setts i år kanske inte bara är av övergående natur, skriver Bloomberg News.

Flera av beslutsfattarna sade att deras beslut om ytterligare räntehöjningar i år till stor del kommer att avgöras av om ekonomisk data under de närmast kommande månaderna ökar deras förtroende för ekonomin.

Vid mötet lämnade den amerikanska centralbanken intervallet för Fed funds oförändrat, men banken förutspådde också ännu en höjning före årets slut och aviserade en kommande gradvis minskning av Feds balansräkning.

Sannolikheten för ännu en höjning i år var efter offentliggörandet av protokollet oförändrat vid 75 procent, skriver Bloomberg News baserat på ränteterminer för januari 2018.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.