Home > Fed ser en räntehöjning till för att nå lämplig nivå.

Fed ser en räntehöjning till för att nå lämplig nivå.

Avregleringar, satsningar på infrastruktur och en ny skattereform, under Donald Trumps administration, kan påverka den låga inflationen under de kommande åren.

Det sade Fed-chefen i St Louis, James Bullard, på måndagen.

Den amerikanska ekonomin har fastnat i en ganska låg tillväxt varför centralbanken bara behöver höja räntan en gång till för att nå en lämplig nivå, sade han enligt Bloomberg News.

I en frågestund efter anförandet sade James Bullard att en räntehöjning i december skulle vara ett ”mycket rimligt alternativ”, men han vill avvakta till mötet innan han fattar ett slutligt beslut i räntefrågan.

”Helt uppenbart räknar marknaderna med att vi ska gå (höja räntan) i detta läge, så vi får se när vi verkligen är där. Och vi får se vad ordföranden vill göra. Men det verkar rimligt just nu”, sade han.

Enligt James Bullard har inte utsikterna för ekonomin ändrats särskilt mycket, Fed räknar fortsatt med en BNP-tillväxt på 2 procent 2017, en låg och stabil arbetslöshet och att inflationen återvänder till 2 procent.

Nya finanspolitiska åtgärder under Donald Trump väntas påverka ekonomin först 2018, och Fed kommer att fortsätta att leverera en bra penningpolitik under Trumpadministrationen, enligt James Bullard.

Detta var det sista schemalagda anförandet från en Fedledamot innan den tysta perioden inför FOMC-mötet den 13-14 december inleds. James Bullard röstar i FOMC i år.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto