Home > Fed ser mindre effekt på senaste köpprogram

Fed ser mindre effekt på senaste köpprogram

Det sade Sandra Pianalto, Fed-chef i Cleveland, på torsdagen enligt Bloomberg News.

”Det är möjligt att dessa köp kommer att ge något mindre räntenedgångar och kanske inte stimulera ekonomin i samma utsträckning som tidigare program för tillgångsköp”, sade hon.

Hon sade att programmet ändå väntas ge ett viss nedåttryck på bolåneräntorna, och dessa lägre räntor kan ge ett visst ytterligare stöd för bostadsmarknaden genom att underlätta husköp och refinansiering.

Sandra Pianalto sade också att råvaror och växelkursen inte är mål för Federal Reserves policy.

”Oljepriset och dollarn är priser som sätts av marknaden. Och penningpolitiken och agerandet påverkar dem men det finns många andra faktorer som påverkar dem. När vi bestämmer policyn så frågar vi oss inte vad som kommer att hända med dollarn eller oljepriset. Vi har två mål från kongressen: prisstabilitet och maximal sysselsättning”, sade hon som svar på en fråga.

Hon konstaterade att USA:s ekonomiska återhämtning har varit ”frustrerande långsam”, och att de inte har återvänt till den nivå på den ekonomiska aktiviteten som de vill ha eller behöver för att kunna skapa en uthållig jobbtillväxt.

Hon sade att kopplingen mellan penningpolitik och jobbskapande inte är direkt.

”Medan vårt penningpolitiska agerande kan ge ett bidrag, så kräver en mer robust återhämtning att man löser problem som ligger utanför penningpolitikens kontroll, inklusive att ta itu med vårt lands finanspolitiska utmaningar och situationen i Europa”, sade hon.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.