Home > Fed: Stimulanser kommer inte dra upp inflationen

Fed: Stimulanser kommer inte dra upp inflationen

Det sade John Williams, Fed-chef i San Francisco, på måndagen enligt Bloomberg News.

”En del kommentatorer har alarmerat om att denna massiva expansion av den monetära basen obevekligt kommer att leda till hög inflation. Trots dessa förförliga förutsägelser, så har inflationen i USA varit den hund som inte skällt” och ”förändringen nu är att Fed betalar ränta på reserver”, sade han.

Han sade att det alltid är svårt att få till stånd en exakt timing för att styra mot en mjuk landning med låg inflation i ekonomin.

”Denna gång kommer det att vara särskilt utmanande, givet det extraordinära djupet och varaktigheten i recessionen och återhämtningen”, sade han.

Han sade att när tiden väl är inne så kan Fed börja dra bort stimulanser genom att höja räntan på reserver tillsammans med en höjning av styrräntan, och även minska sitt innehav av långa statsobligationer.

John Williams sade i en paneldebatt efter sitt anförande att osäkerheten runt finanspolitiken håller tillbaka tillväxten, och att penningpolitiken inte kan lösa alla problem som ekonomin står inför. Han sade också att han anser att när Fed börjar normalisera penningpolitiken bör de börja med att höja räntorna och sedan börja minska på storleken på balansräkningen.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.