Home > Fedchefen Bullard motsätter sig ytterligare räntehöjning.

Fedchefen Bullard motsätter sig ytterligare räntehöjning.

Fedchefen i St Louis, James Bullard, motsätter sig ytterligare räntehöjningar eftersom ekonomin fortsätter att expandera i en takt på runt 2 procent, och inflationen återvänder inte snabbt mot 2 procent.

Det sade han i ett anförande på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News.

”Den nuvarande nivån för policyräntan är lämplig givet nuvarande makroekonomiska data… Den amerikanska inflationen har överraskat på nedsidan de senaste månaderna, och överraskningen kommer troligen inte att vända under 2017″, sade James Bullard.

Han sade att han ”ifrågasätter idén om att inflationen pålitligt återgår mot målet”.

”Låga arbetslöshetsutfall är troligen inte en indikator på meningsfullt högre inflation under prognosperioden… Även om USA:s arbetslöshet sjunker substantiellt ytterligare kommer effekterna på USA:s inflation troligen bli mycket små”, sade James Bullard.

Han sade vidare att aktuella data tyder på att BNP-tillväxten fortsatt är konsistent med de senaste årens lågtillväxtregim.

James Bullard sade vidare att han misstänker att kurserna på aktiemarknaden börjar bli väl höga, även om han påpekade att en ”bubbla är ett starkt ord”.

”Hela marknaden är upp. Mycket av det kan kopplas till ett fåtal aktier… teknikaktier med exceptionella värderingar”.

James Bullard konstaterade vidare: ”jag är den mest duvaktige medlemmen i FOMC”, men tillade att ”jag brukade oroa mig för inflationstryck”.

”Vi behöver inte agera förebyggande för att försöka komma före inflationsutvecklingen”, sade han.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.