Home > Federal Reserve kan gå försiktigt fram med räntehöjningarna indikerar Fed-chefen William Dudley.

Federal Reserve kan gå försiktigt fram med räntehöjningarna indikerar Fed-chefen William Dudley.

Federal Reserve kan gå försiktigt fram med räntehöjningarna, givet de begränsade möjligheterna att svara på en framtida recession.

Det indikerade William Dudley, chef på New York Fed, på måndagen, enligt Bloomberg News. Han är röstande i FOMC.

Med anledning av att en del ekonomer ser en ökad recessionsrisk konstaterade han att Fed har begränsat med utrymme att sänka räntan om det blir en ny nedgång inom de kommande åren. Det skulle kunna öka behovet av att återgå till okonventionella åtgärder som QE.

”Ett angreppssätt av riskhantering för penningpolitiken skulle innebära att ju mer oroad man är för effektiviteten i denna policy nära nollränterestriktionen, desto försiktigare skulle man vara i processen av att ta bort ackommodering”, sade han enligt ett förskrivet anförande publicerat på New York Feds hemsida.

Han hänvisade till studier som visat att Feds första QE-program 2008 hade fått ned långräntorna och stimulerat ekonomin, men att senare program inte haft lika stora effekter.

Han noterade att den nuvarande penningpolitiken förblir ackommoderande. Återhämtningen är samtidigt dämpad och Fed har inte kunnat stötta tillväxten på samma sätt efter att räntan sänkts till nära noll.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto