Home > Fed:s Powell får dollarn att flytta på sig i veckan

Fed:s Powell får dollarn att flytta på sig i veckan

Detta är månadens sista handelsvecka. Därför bör vi vara medvetna om hur flödena ser ut i slutet av en månad, och den positionering som sker inför den kommande månaden. 

Förra veckan avslutades med att den amerikanska dollarn befann sig i fritt fall. Råvaruvalutorna specifikt hade en spektakulär vecka. Både den australiska dollarn (AUD) och den kanadensiska dollarn (CAD) presterade starkt och nådde nivåer som låg betydligt högre än nivåerna innan pandemin.

Kommer den lägre amerikanska dollarn fortsätta mot slutet av handelsmånaden?

Allt fokus på Powells tal

Till skillnad från de föregående två veckorna är den kommande veckan full av intressanta och viktiga ekonomiska händelser. Den första händelsen sker i form av Nya Zeelands kvartalsrapport för detaljhandeln, vilket kommer påverka de nya zeeländska paren. Om detaljhandeln i USA är en indikation, kan vi förvänta oss betydligt bättre siffror än prognosen, och ännu en ökning för NZD-paren.

Tisdagen är dagen då prisförändringarna sätter igång. Tidigt under den europeiska sessionen kommer rapporten över antalet arbetslöshetsansökningar i Storbritannien avslöja hur arbetsmarknaden i Storbritannien mår. Rapporten har en stark påverkan på de växlingskurser som har att göra med GBP. Fokus kommer ligga på huruvida GBPUSD kommer nå över 1,40 efter prisförändringarna i fredags.

Den nordamerikanska sessionen inleds med att ordförande på Fed, Jerome Powell, talar inför senaten. Detta är det första av två tal, med en dag emellan som Fed:s ordförande måste hålla. Om vi jämför tisdagens tal med onsdagens tal kommer det förstnämnda vara viktigast. Om det kommer något nytt och intressant för marknaderna, bör med andra ord detta ske på tisdagen.

Mot slutet av handelsveckan är den ekonomiska kalendern fylld av mindre viktiga rapporter. Visserligen kan priserna påverkas en del av rapporten över amerikanska inkomster under fredagen, eller PMI-rapporten för Chicago samma dag, men prisernas riktning lär redan vara avgjord när dessa rapporter kommer ut. Glöm inte att fredagen är månadens sista handelsdag. Därmed bör investerare förbereda sina positioner inför den kommande månaden, och inte minst inför NFP-rapporten om en vecka, då detta kan vara en bra tidpunkt att stänga eller öppna nya positioner.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.