Home > Feds räntehöjningar avslutar inte tjurmarknaderna – Fundstrats Tom Lee

Feds räntehöjningar avslutar inte tjurmarknaderna – Fundstrats Tom Lee

Fed förväntas höja räntorna flera gånger i år, och Fed-ordföranden Jerome Powell noterade på tisdagen att detta sannolikt skulle hända i mars.

Marknaden gick ner i december och trots att 2022 började högre slog oron över Feds åtstramning till igen förra onsdagen efter FOMC-protokollet från det senaste mötet.

När centralbanken ville bekämpa stigande inflation med räntehöjningar och en accelererad nedtrappning, såg jitters en bredare försäljning ledd av teknikaktier.

Det har dock varit en anständig uppgång på Wall Street såväl som på andra aktiemarknader den här veckan. Men det finns fortfarande förväntningar om att en åtstramning av Fed skulle innebära ett visst försäljningstryck för aktier.

Feds räntehöjningar avslutar inte tjurmarknaderna

Fundstrat Global Advisors Tom Lee säger att räntehöjningarna inte kommer att få den tjurmarknad som nyligen har drivit aktier att ta slut.

Lee tror snarare att marknaden borde vara redo för en 10-procentig försäljning av aktier innan ett nytt rally följer. Han sa detta i ett meddelande på tisdagen, där han sade att Feds första räntehöjning i mars skulle följas av betydande rörelser för aktiemarknaden.

Aktier har fallit med i genomsnitt 10% sedan 1990, med mest smärta efter en "första vandring" som kom 2016 när marknaderna blödde 15%.

I kommentarer citerade av Insider sa Lee att det är "mycket troligt" att aktier kommer att se en liknande rörelse när marknaderna anpassar sig till likviditetsförskjutningen som kommer med Feds räntehöjningar.

S&P 500 ska nå rekord på 5 000 innan den första räntehöjningen i mars

Lee förutspådde tidigare att S&P 500 skulle stiga med över 11% 2022 för att överskrida 5 000 poäng. Han håller fortfarande åsikten, och noterade nyligen att S&P 500 kan öka med över 313% under de kommande fem åren.

När det gäller den nuvarande tjurmarknaden säger han att ett nytt rally kan hjälpa indexet att nå ett nytt rekord. Enligt hans uppfattning kan detta hända redan innan den första räntehöjningen väntas i mars.

Aktierna studsade högre på tisdagen efter att Powell sa att en sänkning av Federal Reserves balansräkning inte var nära förestående, men tillade att centralbanken skulle använda alla tillgängliga verktyg för att bekämpa inflationen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto