Home > Finansbolagen tynger index

Finansbolagen tynger index

”ECB har varit framgångsrika med att styra eurozonen in i lugnare vatten samtidigt som en avmattning av statslån har hjälpt till. Tysklands officiella hållning i frågan om eventuella ECB-obligationsköp är dock fortfarande otydlig och optimismen kan komma att få ett slut”, skrev ekonomerna på Société Générale i ett marknadsbrev.

Stockholmsbörsens OMXS30-index noterades 0,4 procent lägre till indexnivån 1.072 klockan 10.10. Omsättningen var då 1,1 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Inklusive Burgundy, Bats Chi-X samt Turquoise var den 1,6 miljarder kronor.

De ledande europeiska börserna gick starkare, där Euro Stoxx 50, CAC 40 och DAX var mellan 0,6 till 1,0 procent högre på tisdagen.

Precise Biometrics har mottagit sina första beställningar för Tactivo, ett smart mobilskal med både smart card och fingeravtrycksidentifiering på mobila enheter, från amerikanska myndigheter och startat ett antal pilotprojekt med flertalet federala militär- och civilmyndigheter i USA.

Precises vd, Thomas Marschall, uppgav för Nyhetsbyrån Direkt att pilotstudien kan leda till tiotusentals sålda maskiner per år på den amerikanska marknaden. Aktien handlades runt 10.10-tiden 9,4 procent högre på nivån 1:75 kronor.

Cykliskt gick starkt på tisdagsmorgonen i Stockholm. I topp hittades lastvagnstillverkarna Volvo och Scania, som noterades 0,5 respektive 0,3 procent högre. Samtidigt var råvarubolagen SSAB och Boliden högre, med uppgångar om 0,4 respektive 0,3 procent.

I botten av OMXS30 hittades finansbolag, där Investor, Nordea, Swedbank och Handelsbanken handlades ned mellan 0,7 till 1,1 procent.

På makrofronten sade Richard Fisher, Fed-chef i Dallas, i en intervju med Reuters att det vore ett misstag om Federal Reserve skulle stimulera ekonomin så nära inpå presidentvalet eftersom det skulle kunna ge intryck av att centralbanken böjer sig för politiska påtryckningar.

Vidare påpekade Richard Fisher att hans skepsis gentemot ytterligare monetära stimulanser även beror på att han inte anser att det skulle sänka arbetslösheten. Han hävdade att det verkliga problemet för ekonomin är en avsaknad av finanspolitiska åtgärder.

”Vi har gått in i en vägg, och den väggen heter kongressen”, avslutade Fed-chefen i Dallas.

Ardo Hansson, en av medlemmarna i ECB:s räntekommitté, har sagt att centralbanken endast skulle köpa obligationer villkorligt. Han sa även att planen, som fortfarande diskuteras, kan fortskrida utan godkännandet av alla medlemmar i det styrande rådet.

Under dagen väntas ett knippe statistik, däribland månadssiffror inom beklädnad från Tyskland av Textilwirtschaft. Vidare inkommer BNP siffror för Italiens andra kvartal, som analytikerna väntas ska krympa. Även industriproduktion från Tyskland väntas sjunka, enligt Bloomberg News snittprognos.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.