Home > Fingerprint Cards har utsett Christian Fredrikson till ny VD.

Fingerprint Cards har utsett Christian Fredrikson till ny VD.

Styrelsen för Fingerprint Cards har utsett Christian Fredrikson till ny vd från och med den 1 augusti.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Christian Fredrikson är i dag vd för it-säkerhetsföretaget F-Secure.

Den nuvarande vd:n Jörgen Lantto blir kvar i rollen som vd tills Christian Fredrikson tillträder, och kommer att sluta sin anställning under hösten 2016.

”FPC har påbörjat arbetet med att anpassa fingeravtryckssensorerna till nya marknadsområden som smarta kort och Internet of Things. Ambitionen är därför att förstärka bolagets organisation, för att på bästa sätt genomföra strategin, och det är en orsak till varför styrelsen anser det lämpligt att nu utse ny vd”, motiveras bytet i pressmeddelandet.

Christian Fredrikson var innan jobbet som vd för F-Secure verksam på ett flertal ledande positioner inom Nokia Networks.

”Christian Fredrikson har lång erfarenhet från de nya marknader vi vill bredda oss mot, samtidigt som han även har en djup förankring i digitalisering och mobila uppkopplingar. Vi anser att han har den kompetens som krävs för att utveckla FPC in i framtiden”, säger Fingerprints styrelseordförande Jan Wäreby.

I pressmeddelandet motiveras vd-bytet även med att Fingerprint Cards numera tillhör den svenska börsens 30 största bolag, något som ”ställer nya krav både på styrelse och ledning och det är också en orsak till att styrelsen nu utser en ny vd”.

Fingerprint Cards (dagsdiagram)

 

 

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto