Home > Fingerprint lever inte upp till marknadens förväntningar

Fingerprint lever inte upp till marknadens förväntningar

Fingerprint Cards faller kraftigt på torsdagen efter att bolaget som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning inte levde upp till marknadens förväntningar med sitt bokslut för 2013. Antal avslut i aktien dominerades av nätmäklarna Avanza och Nordnet.

Aktien noterades strax efter kl 11.00 till 50 kr, vilket motsvarar en nedgång med 6,54 procent sedan onsdagens stängning. Avanzas kunder stod för 40 procent av nettoköpen medan Nordnet kunder hade 23 procent av antalet avslut på säljsidan. Störta nettosäljare var Goldman Sachs.

Bolaget redovisade ett resultat efter skatt på -14,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2013. Resultatet per aktie uppgick till -0:27 kronor. Nettoomsättningen uppgick till 34,1 miljoner kronor.

Fingerprint spår att intäkterna under det första kvartalet 2014 väntas uppgå till 10-15 miljoner kronor.

”Den låga nivån är hänförlig dels till det för FPC sedvanligt svaga första kvartalet, samt dels till den förskjutning av OEM:ernas efterfrågan från linje-tillareasensorer, vilket medför relativt låga volymer fram till dess att volymleveranser av areasensorer inleds”, skriver bolaget.

FPC bedömer vidare att marknaden för fingeravtryckssensorer i konsumentelektronik kommer att uppgå till mer än 350 miljoner enheter 2014. Här var tidigare bedömning mer än 500 miljoner enheter.

”Jämfört med tidigare marknadsprognos innebär detta en lägre försäljningsvolym, men med ett väsentligthögre genomsnittligt försäljningspris”, skriver bolaget i torsdagens rapport.

Bolagets målsättning är fortfarande att vinna 60 procent av marknaden för areasensorer i smartphones. Bolaget bedömer att en majoritet av de femton största tillverkarna av smartphones kommer att introducera modeller med fingeravtryckssensorer under 2014.

Studerar vi aktien tekniskt (kursmässigt) har aktien bildat allt lägre toppar efter toppnoteringen under hösten 2013. På torsdagen föll aktien igenom stödnivån vid 48,60 kr och närmaste stödnivå finner vi nu vid ca 40 kr.

Fingerprint
Fingerprint

Av: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto