Home > Fingerprint och Precise rusade på falskt FPC-bud

Fingerprint och Precise rusade på falskt FPC-bud

Det pressmeddelande som skickades ut på fredagsförmiddagen om att Samsung förvärvar Fingerprint Cards är falskt. Det uppger Fingerprints vd Johan Carlström för Nyhetsbyrån Direkt.

Även Samsung Electronics förnekar äktheten i pressmeddelandet om att det koreanska bolaget lagt ett bud på Fingerprint Cards.

Samsungs talesperson Chenny Kim säger till Bloomberg News att pressmeddelandet inte är äkta och att hon inte är medveten om någon affär. : falskt pressmeddelande skickats ut om bud…

Cision, som distribuerar pressmeddelanden, bekräftar att pressmeddelande om ett bud på Fingerprint från Samsung, som skickats ut via Cision, är felaktigt.

”Klockan 10:30 distribuerade Cision ett felaktigt pressmeddelande från Fingerprint Cards AB med rubriken ’Samsung Electronics förvärvar Fingerprint Cards AB’. Pressmeddelandet är felaktigt och Cision ber Fingerprint Cards AB och dess intressenter om ursäkt”, skriver Cision.

Cision har inlett en utredning med anledning av händelserna kring Fingerprint Cards och det falska pressmeddelandet om ett bud på biometribolaget.
Fingerprint Cards och Precise Biometrics rusade på Stockholmsbörsen på det falska pressmeddelandet.

Fingerprint Cards handlades upp 50 procent till 79:25 kronor innan handeln i aktien stoppades vid 10:35-tiden.

Precise Biometrics rusade också och var som mest upp över 40 procent till runt 3 kronor.

Efter att uppgiften kommit om att budet var falskt backade Precise Biometrics kraftigt och noterades strax före klockan 11.00 till 2:20 kronor, upp 5,3 procent.

Alla avslut i Fingerprint Cards från klockan 10:17:00 på fredagen och fram till handelsstoppet klockan 10:34:10 kommer att makuleras.

Vid 12-tiden stoppades också handeln i Precise Biometrics och alla avslut mellan klockan 10.17.00 och 12.12.02 kommer att makuleras, enligt ett börsmeddelande.

Handeln i de båda aktierna startade igen klockan 13.30 på fredagseftermiddagen.

Fingerprint
Fingerprint
Precise
Precise

Av: Direkt/Tradingportalen

Genom att prenumerera på våra analyser kan du välja mellan våra utskick och få analyserna direkt till din e-post.Välj ett eller flera utskick

Är du redan prenumerant på Tradingportalens tidigare nyhetsbrev kommer du få ett felmeddelande som säger att du redan är prenumerant på listan. Följ sedan instruktionerna för att ändra dina profilinställningar. Vid problem skicka ett mail till eh [at] financialmedia.se.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto