Home > Fingerprint ser med ”mycket stor tillförsikt” fram emot framtiden

Fingerprint ser med ”mycket stor tillförsikt” fram emot framtiden

Fingerprint Cards ser med ”mycket stor tillförsikt” fram emot de närmaste kvartalen och åren, bland annat mot bakgrund av Apples försäljningsframgångar med sin nya Iphonemodell, som innehåller en fingeravtryckssensor.

Det skriver biometribolaget Fingerprint Cards vd Johan Carlström i sin kommentar till niomånadersrapporten på torsdagen.

Antalet sensorer som kommer att integreras i konsumentelektronik bedömer han uppgå till ”hundratals miljoner” under 2014 och ”miljarder” under 2014, och Fingerprint anser sig själva ha en ”pole position” på denna ”mångmiljardmarknad som nu öppnas”.

En nyligen genomförd affär i branschen, Synaptics förvärv av Fingerprint-konkurrenten Validity, nämns som ett tecken på att smartphone- och surfplatteaktörer har ett stort behov av att kunna erbjuda även fingeravtrycksteknologi.

Utanför vd-kommentaren upprepar Fingerprint Cards sina framtidsutsikter. Exempel: omsättningen för det fjärde kvartalet 2013 bedöms hamna mellan 30 och 50 miljoner kronor (mot 31,6 under det tredje kvartalet), och omsättningen 2014 ska överstiga 500 miljoner kronor med en rörelsemarginal på över 20 procent.

Bolaget redovisade ett resultat efter skatt på -1,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2013 (-9,7). Resultatet per aktie uppgick till -0:03 kronor (-0:22). Nettoomsättningen uppgick till 31,6 miljoner kronor (2,6). Bruttoresultatet landade på 15,5 miljoner kronor (-0,9), motsvarande en bruttomarginal på 49 procent (-34).

Vidare meddelande Fingerprint Cards att Fingerprint Cards avser att anordna en kapitalmarknadsdag under 2014. Kapitalmarknadsdagens syfte är att ge ”kapitalmarknadens aktörer möjlighet att fördjupa sina kunskaper om bolaget och dess marknader”.

Bolaget kommer även att arrangera telefonkonferenser i samband med delårsrapporterna. Detta inleds från och med rapporten för det fjärde kvartalet i år.

Telefonkonferenserna och kapitalmarknadsdagen är del av bolagets uppdaterade kommunikationspolicy. Efter en översyn av kommunikationspolicyn har bolaget även kommit fram till att begränsa publiceringen av pressmeddelanden. Framöver kommer bolaget exempelvis att skicka pressmeddelande om så kallade design wins om de avser nya kunder, nya marknader och/eller nya applikationer samt order som har en väsentlig påverkan på bolagets finansiella resultat.

Aktiekursen befinner sig i en fortsatt långsiktig upptrend, medan den korta trenden är tveklös fallande i spåret av att aktien tappat ca 50 % sedan toppen i september. I det kortsiktiga perspektivet är aktien översåld, vilket ökar sannolikheten för uppstudsar.

Fingerprint
Fingerprint
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto