Home > Fingerprint vill få in fler institutionella ägare.

Fingerprint vill få in fler institutionella ägare.

Fingerprint Cards har en tydlig ambition att få in fler institutionella ägare, och har haft flera möten med sådana under den senaste tiden.

Det sade styrelseordföranden Jan Wäreby vid torsdagens årsstämma.

”Vi är absolut intresserade av att få in fler större ägare, vare sig det rör sig om industriella eller institutionella storägare”, sade han, och nämnde att det på sistone har varit en ”positiv trend” med institutioner.

”Vi har haft möten med både institutioner och andra storägare, och det är definitivt en ambition att få in fler”, fortsatte han.

Enligt ägardatatjänsten Holdings minskade två institutioners, Första AP-fondens och AMF:s, innehav med sammanlagt cirka 5 miljoner B-aktier i Fingerprint Cards under mars. Andra AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Tredje AP-fonden ökade samtidigt med totalt cirka 4,7 miljoner B-aktier.

Förutom den amerikanska fondförvaltaren Vanguard, med 1,6 procent av bolaget spritt på flera olika fonder, är Andra AP-fonden med 1,2 procent Fingerprints största institutionella ägare (enligt Holdings per 31 mars).

Den 28 februari hade AMF 1,7 procent, och var då största institutionella ägare, men ovannämnda minskning i mars innebär att ägandet numera är 1,1 procent.

En aktieägare efterlyste fler insynsköp, nämnde återkommande exempel på det motsatta, och menade att insynsköp vore det bästa sättet att stärka förtroendet för bolaget och därigenom locka till sig fler institutioner.

Christian Fredrikson, vd, svarade att han själv visserligen har köpt 21.750 aktier, men att det finns få tillfällen att handla aktier för ett bolag där så pass mycket händer som i Fingerprint Cards, och där insynsinformation därför uppstår och förhindrar handel.

Fingerprint vill få in fler institutionella ägare.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto