Home > Fingerprints styrelseledamot Söderfjell kan återfå friheten efter förhör på tisdagen.

Fingerprints styrelseledamot Söderfjell kan återfå friheten efter förhör på tisdagen.

Lars Söderfjell, styrelseledamot i Fingerprint Cards, anser sig liksom storägaren Johan Carlström oskyldig till det han misstänks och sitter anhållen för, grovt insiderbrott kopplat till försäljning av Fingerprint-aktier inför vinstvarningen den 8 december.

Det säger hans advokat Olle Kullinger till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen, en dag efter anhållandet.

”Han förnekar brott och är förvissad om att Ekobrottsmyndighetens utredning kommer att visa att han inte har gjort något fel”, säger han, utan att vilja ge några detaljer om vad misstankarna består av, med hänsyn till förundersökningssekretess och av respekt för utredningen.

Tidigare på tisdagen sade Johan Carlströms advokat Per E Samuelson till Dagens Industri att han tror att hans klient kommer att återfå friheten efter ett förhör planerat till klockan 15.

Olle Kullinger ansluter sig till denna bedömning vad hans egen klient anbelangar:

”Det är förhoppningen, och jag tycker att det är rimligt att anta det”, säger han, utan att veta exakt vilken tid förhöret med Lars Söderfjell är planerat.

Olle Kullinger har under tisdagen suttit i huvudförhandling i det så kallade HQ-målet, där han försvarar Mats Qviberg, och han har därför haft en ersättare i Lars Söderfjell-förhören.

Lars Söderfjell är förutom styrelseledamot i Fingerprint Cards delägare och styrelseledamot i Sunfloro AB, som äger 6 miljoner A-aktier i biometribolaget och som har Johan Carlström som huvudägare och ordförande. Han är sedan mitten av oktober tjänstledig från sitt arbete som aktiestrateg vid Swedbank.

Fingerprints styrelseledamot Söderfjell kan återfå friheten efter förhör på tisdagen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto