Home > Fokus på euron under en vecka utan viktig ekonomisk data

Fokus på euron under en vecka utan viktig ekonomisk data

Förra veckan handlade allt om euron då den europeiska centralbanken (ECB) släppte sitt penningpolitiska utlåtande på torsdagen.

Detta visade sig inte vara den viktigaste händelsen under veckan då investerare fokuserade på det så viktiga eurotoppmötet som startade på fredagen.

I och med resultatet av mötet (inget avtal då EU-medlemmar argumenterade över storleken på bidragen jämfört med lånen i återhämtningsmedlen) kommer marknadens fokus inte förändras under denna vecka. Denna vecka får vi inte mycket ekonomisk data, och investerare kommer därför återigen bevaka euron och de blandade budskap som kommer från EU.

Ekonomisk data att hålla ett öga på under den kommande veckan

Måndagen kommer antagligen domineras av rubriker om eurotoppmötet som avslutades igår. Över helgen cirkulerade ett flertal rykten och bilder från Bryssel angående diskussionerna, förhandlingarna, bråken, frustrationerna och så vidare. Detta är inte den signal som Euro-tjurar vill se för den medellångsiktiga och långsiktiga horisonten, framförallt med tanke på hälsokrisen.

Idag får vi ingen relevant ekonomisk data under London- eller Nordamerika-sessionen. Endast under tisdagens Asien-session får vi veckans första viktiga händelse då Australiens centralbankschef kommer leverera ett tal om den australiska arbetsmarknaden under COVID-19. AUD-paren kommer garanterat påverkas av detta.

Kanadensisk detaljhandel kommer på tisdagen och råoljelagren på onsdagen, och dessa kommer påverka CAD-parens volatilitet. Slutligen avslutas veckan med arbetslöshetsansökningar på torsdagen och PMI för Euro-området på fredagen.

Som tidigare nämnts får vi inte se mycket viktig ekonomisk data denna vecka. Sommarhandelsförhållanden kommer antagligen råda efter eurotoppmötet då alla behöver en kort semester efter det intensiva andra kvartalet.

Aktiemarknaden kommer återigen vara den som alla följer i brist på annan viktig ekonomisk data. Sedan COVID-19-utbrottet har aktiemarknaden ansvarat för de flesta rörelserna på FX-marknaden och många par som EURUSD och AUDUSD har förflyttat sig i stark korrelation med viktiga amerikanska index.

Framöver blir faran att undermålig likviditet på grund av sommarhandeln kan leda till stora förflyttningar på aktiemarknaden. Med tanke på de korrelationer vi nämnde tidigare kan turbulens på den amerikanska aktiemarknaden spilla över till andra marknader också. Därför bör FX-investerare följa amerikanska index denna vecka snarare än annan traditionellt viktig ekonomisk data som normalt sett påverkar prisnivåer.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto