Home > Fokus på råvaruvalutor denna vecka

Fokus på råvaruvalutor denna vecka

Förra veckan handlade allt om jobbdata från USA, men denna vecka kommer investerare fokusera på råvaruvalutor, specifikt den australiska dollarn (AUD) och den kanadensiska dollarn (CAD).

Australiens centralbank (RBA) kommer på tisdag utannonsera sin ränta, och jobbdata från Kanada kommer på fredag – båda är specifikt viktiga för de som köper och säljer AUD och CAD.

Den australiska dollarn – en av de bästa valutorna under COVID-19-krisen

RBA:s utlåtande på tisdag kommer skapa volatilitet på AUD-paren. Trots lättnader och duvaktiva budskap sedan starten av coronavirus-pandemin har AUD stigit jämfört med alla andra valutor på marknaden.

Efter en initial nedgång, som många anser skedde på grund av det allmänna undvikandet av risk i mars i år, har AUD återhämtat sig. Australiska par (AUDUSD) är tillbaka till 0,70 efter att ha gått ner så långt som 0,55. Bokstavligt talat har den nästan stigit längs en vertikal linje, tillsammans med den anmärkningsvärda vändningen för amerikanska aktier.

Allt handlar dock inte bara om AUDUSD-paret. Alla AUD-par upplevde snabba rörelser till AUD:s favör. EURAUD, som ofta är en proxy för risk-on/risk-off-miljöer, köps och säljs nära 1,61 efter att ha nått 1,95 i början av krisen.

RBA kommer antagligen inte göra några förändringar vid detta möte, men antagligen uppskattar de inte hur stark AUD är och kommer vara duvaktiga i sina budskap.

Kanadensisk jobbdata påverkar CAD-paren

Till följd av Kanadas nationaldag förra veckan blev jobbdatan uppskjuten till fredagen därefter. Oftast släpps Kanadas jobbdata samtidigt som NFP, den första fredagen varje månad, men den här gången förändrade nationaldagarna schemat.

Den kanadensiska jobbdatan kommer skapa intensiv volatilitet på CAD-paren, och är specifikt intressant att följa på grund av pandemin. Kanadas och USA:s åtgärder har varit väldigt olika under COVID-19-krisen, med olika resultat i form av antalet infektioner, vilket påverkar valutornas värde under kort och medellång sikt. Innan fredagens jobbdata kommer även Bank of Canada släppa sin Business Outlook Survey – en kvartalsenlig rapport och en ledande indikator för ekonomisk hälsa.

Allt sammantaget kan vi förvänta oss en handelsvecka med stort fokus på råvaruvalutor. Det blir dock intressant att se hur marknadsdeltagarna väljer att köpa och sälja USD, i och med den kontroversiella NFP-rapporten förra fredagen.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto