Home > Fördjupad granskning kan försena Haldex-affär ett halvår.

Fördjupad granskning kan försena Haldex-affär ett halvår.

Det amerikanska justitiedepartementets beslut om en fördjupad granskning av tyska Knorr-Bremses uppköp av den svenska bromstillverkaren Haldex kan försena affären med ett halvår.

Det säger Haldex tillförordnade styrelseordförande Magnus Johansson till Nyhetsbyrån Direkt.

”Det handlar sannolikt om en försening i storleksordningen ett halvår, snarare än några veckor”, säger han.

För Haldex styrelse, som rekommenderade likaledes tyska ZF Friedrichshafens bud på 120 kronor per aktie, trots att Knorr-Bremse bjöd 5 kronor mer, är utvecklingen inte någon överraskning.

”Det här är precis det vi befarade och som vi försökte förmedla till aktiemarknaden under budprocessen. Vi är inte förvånade”, säger Magnus Johansson.

ZF och Haldex har lite eller ingen överlappande verksamhet och ett övertagande ansågs av bolagens styrelser därför ha kunnat genomföras snabbt.

Vad betyder det här för Haldex verksamhet?

”Det är inte idealiskt. Utdragna processer innebär osäkerhet för både anställda och kunder. Hittills har bolaget hanterat det utan några dramatiska följder, men det kräver mycket arbete”, säger Magnus Johansson.

Haldex har tidigare uppgett att flera stora kontrakt ska omförhandlas mot slutet av året. Hur de förhandlingarna gått vill styrelseordföranden dock inte avslöja.

Knorr-Bremse, som per den 7 december hade fått in accepter motsvarande drygt 86 procent, har tidigare förlängt acceptperioden till och med den 28 februari 2017. Redovisning av likvid kommer att påbörjas så snart Knorr-Bremse offentliggjort att villkoren för erbjudandet uppfyllts eller Knorr-Bremse annars beslutat att fullfölja erbjudandet, har bolaget uppgett.

Fördjupad granskning kan försena Haldex-affär ett halvår.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto