Home > Fords börsvärde överstiger $100 miljarder för första gången någonsin

Fords börsvärde överstiger $100 miljarder för första gången någonsin

Ford har varit en av de bäst presterande aktierna de senaste månaderna, och dess börsvärde är nu över 100 miljarder dollar.

Marknadsvärdet på Ford Motors har nått 100 miljarder dollar för första gången i företagets historia. Den senaste utvecklingen kommer efter att bolagets aktiekurs nådde 25 dollar-strecket tidigare idag.

Företagets börsvärde nådde 102 miljarder dollar tidigare idag innan det för några timmar sedan sjönk tillbaka till 98 miljarder dollar. Rallyt kommer när företaget sa att de planerar att öka produktionen av elfordon.

Ford planerar att öka produktionen av sin Mustang Mach-E crossover och en kommande elektrisk version av sin F-150 pickup som förväntas lanseras i vår. VD Jim Farley lanserade Ford+ i ett försök att göra företaget mer konkurrenskraftigt sedan han tog över rodret i oktober 2020.

Fords senaste utveckling innebär att de nu är värda mer än rivalen General Motors. De är också värda mer än elbilsstarten Rivian Automotive, som har underpresterat sedan de upplevde ett massivt rally under sin börsintroduktion.

Morgan Stanley-analytiker Adam Jonas sa att analytiker fortfarande är förvånade över investerarnas attraktion till Fords elfordonshistoria. Han sa;

"Fords aktiekursrörelse är imponerande, och ledningen förtjänar beröm för att de har ändrat den strategiska berättelsen och utlöst en omvärdering. Men vid denna tidpunkt tror vi att riskerna som Ford och branschen står inför ökar snabbare än möjligheten."

Marknadsanalytiker bedömer Fords aktie som överviktig med ett kursmål på $21,83 per aktie. Företaget förväntas prestera bättre under de kommande månaderna, tack vare sin vändningshistoria.

Under de senaste 12 månaderna har Fords aktiekurs vuxit med 157%, vilket överträffat många fordonstillverkare på marknaden. Även om Tesla fortfarande är marknadsledare inom elbilssektorn, kommer Ford ge de hård konkurrens.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto