Home > Förenkla tradingen med kurslarm!

Förenkla tradingen med kurslarm!

I början när man lär sig handla är en av de viktigaste saker man kan göra att sitta så mycket som det bara går framför skärmen. Detta för att få ett grepp om vad som är viktigt, hitta mönster man kan definiera och kvantifiera; må det vara tekniska eller fundamentala.

Man lär sig vilka tider saker och ting brukar hända, när man ska vara uppmärksam etc. De viktigaste tiderna på en handelsdag brukar till exempel vara i öppningscallen och sedan någon timme fram till slutcallen då omsättningen brukar vara som störst.

Efter en tids marknadsiakttagelser kommer man ha tillräckligt med kvantifierade mönster att agera på. Detta gäller även diskretionära handlare som ju oftast handlar på en samling tidigare händelser vilka är lagrade i huvudet istället för på papper.

Det finns handlare som har ungefär 150 aktier på sin skärm, men av egen erfarenhet går det bara att hålla väldigt bra koll på ungefär 20 stycken, men då måste man dedikera så gott som hela sin uppmärksamhet år detta.

Lösningen på problemet är att alltid sätta kurslarm! Efter att man har definierat sina mönster kommer man ju enbart att handla eller vara uppmärksam på och kring speciella nivåer eller nyheter.

Dessa kan man larma vilket då leder till att man kan slappna av under tiden då det inte händer så mycket på börsen! När man hädanefter är borta från börsen kommer bara ens nervositet bestämmas av nivån på ens mobilbatteri!

Ett tips när man lägger in larm är att istället för att lägga ett larm vid den nivå man bevakar lägga in flera. Ett bra tips är att till exempel lägga in tre larm med till exempel två prisinkrement emellan för varje nivå man är intresserad av: Man vet då inte bara om aktien håller på att röra sig till ens bevakningsnivå utan man får också en aning om hur snabbt den rör sig beroende på hur snabbt larmen kommer in.

Ett annat tips är att alltid larma en aktie till exempel 10%, 15% och 20% över sin nuvarande kurs eller under. Om man får dessa larm är det en stor kursrörelse på gång vilket kan vara värt att kolla upp.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto