Home > Försäljningsindexet för hem i USA redo att generera volatilitet

Försäljningsindexet för hem i USA redo att generera volatilitet

EUR lyckades behålla sin senaste hausseartade trend under hela den europeiska handeln i går, då valutahandlare fortsatte att stödja de mer riskfyllda tillgångarna som en följd av starka skuldauktioner i euroområdet tidigare i veckan. Sett till dagens begivenheter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter, inklusive den veckovisa arbetslöshetsrapporten och försäljningsindexet för hus. Då båda siffrorna väntas signalera tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan USD återta en del av sina senaste nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up no up up down
Veckotrend no up down up down down
Motstånd 1.3340 1.6200 82.42 0.9234 1.0532 0.8267
1.3272 1.6169 81.92 0.9179 1.0466 0.8238
1.3231 1.6141 81.60 0.9145 1.0424 0.8205
Stöd 1.3164 1.6111 81.11 0.9089 1.0357 1.8172
1.3122 1.6080 80.79 0.9055 1.0316 0.8143
1.3055 1.6052 80.29 0.8999 1.0250 0.8117

Ekonominyheter

USD – Amerikansk statistik kan hjälpa USD i dag

USD var baisse genom hela den europeiska handeln i går, där positiva nyheter från euroområdet tidigare i veckan ledde till ökat risktagande bland investerare. Valutaparet EUR/USD nådde så högt som 1,3235 under förmiddagens handel. Sammantaget sjönk USD med cirka 50 punkter mot EUR i går. Mot JPY vände USD nedåt från tisdagens uppgång. Valutaparet EUR/JPY sjönk till så lågt som 81,06, en minskning med 50 punkter för dagen.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare att vilja uppmärksamma den amerikanska arbetslöshetsrapporten och försäljningsindexet för hem som släpps klockan 12:30 GMT respektive 14:00 GMT. Analytiker prognostiserar att antalet personer som ansökt om arbetslöshetsersättning förra veckan sjönk något från veckan innan. Dessutom väntas dagens bostadsuppgifter visa en betydande ökning av försäljning från förra månaden. Skulle nu dagens nyheter komma in på eller över det prognostiserade på 1,4 %, ska USD kunna återta en del av gårdagens nedgångar.

EUR – Risktagande hos investerare gav stöd åt EUR

Euron höll i stort sett stånd kontra USD under den europeiska handeln i går, där risktagande bland investerare fortsatte att stödja högre avkastningstillgångar. Valutaparet EUR/USD tillbringade större delen av dagens handel runt det psykologiska strecket på 1,3200. Dessutom såg EUR betydande uppgångar mot det brittiska pundet, efter svaga ekonomiska nyheter från Storbritannien. Den brittiska preliminära BNP-siffran kom in på -0,2 %, långt under det prognostiserade på 0,1 %. Nyheten skickade valutaparet EUR/GBP så högt som 0,8220, upp med över 50 punkter för dagen.

Vänder vi oss till dagens handlingar väntas en flora av amerikanska nyheter vilka troligtvis kommer att generera betydande volatilitet bland euro paren. Om nyheterna kommer in bättre än förväntade, kan EUR kapitulera en del av sina senaste uppgångar till USD. Samtidigt kan positiva amerikanska nyheter generera risktagande på marknaden, vilket kan bidra till att EUR rör sig uppåt kontra tillflyktsortsvalutan JPY. Dessutom kommer valutahandlare vilja ha i åtanke att skuldkrisen i euroområdet fortfarande har potential att fälla EUR. Eventuella negativa meddelanden i dag kan resultera i nedgångar för EUR.

AUD – AUD såg små uppgångar med ökat risktagande

Den australiska dollarn såg uppgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, efter en ökning i risktagande hos investerare. Valutaparet AUD/USD föll med nära 40 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 1,0345. Mot det brittiska pundet apprecierade AUD med över 100 punkter för dagen, efter sämre än väntade nyheter från Storbritannien. Valutaparet GBP/AUD sjönk så lågt som till 1,5546 under förmiddagens handel.

Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska statistikrapporter som troligtvis kommer att diktera risktagandet på marknaden. Positiva indikatorer kan leda till att valutaparet AUD/USD tar en vändning nedåt från gårdagens uppgångar. Skulle dock nyheter från USA generera ytterligare risktagande på marknaden, kan AUD se fram emot uppgångar kontra tillflyktsortsvalutan JPY.

Råolja – En baisseartad USD fick råoljepriset att stiga

Råoljepriset var hausse under gårdagens börshandel, där kombinationen av ökat risktagande hos investerare och förväntningar om ytterligare en runda av kvantitativa lättnader i USA skickade USD lägre. Priset på råolja går som oftast upp när USD är baisse, då råvaran blir billigare för internationella köpare. Råoljepriset tillbringade stor del av handelsdagen över 104,00 dollar per fat, den högsta nivån sedan i fredags.

Sett till dagens handel kommer investerare i råolja vilja notera resultatet av den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten och försäljningsindexet för hem. Om någon av dessa indikatorer kommer in bättre än prognostiserat, kan USD se uppgångar vilket kan leda till att oljepriset faller under eftermiddagen. Skulle nu USD utvidga sin baisseartade trend i dag, kan råoljepriset stiga än mer.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i intervallhandel vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Det enda undantaget är Williams Percent Range på det dagliga diagrammet, som har trätt in i det överköpta territoriet. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, då en nedåtgående korrigering kan ske senare i dag.

GBP/USD

Williams Percent Range på både det dagliga och veckovisa diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet, vilket pekar på en möjlig korrigering nedåt för detta par. Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska stöder denna teori. Ligga kort kan vara ett bra val för det här valutaparet.

USD/JPY

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara ett klokt val, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig de kommande dagarna.

USD/CHF

Williams Procent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket tyder på att en hausseartad korrigering kan uppstå för detta par. RSI på samma diagram pekar nedåt och det ser ut som om det kan röra sig in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på RSI. Om det går under 30, kan det vara ett tecken på en förestående korrigering uppåt.

Wild Card

NZD/CHF

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att valutaparet kan få se kursrörelser uppåt den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.