Home > Fortsatt svag USD

Fortsatt svag USD

USD fortsätter att uppträda på ett svagt sätt men än så länge håller den sig inom riktlinjerna för en rekyl inför en nästa uppgångsfas.

Under veckan som gick bröt Dollar Index igenom sitt stöd vid 79,00 och fortsatte ned till nästa stöd vid 78,00. Vågräkningarna som talar för en uppgång ändras inte förrän den botten som skapades under november penetreras så fortsatt är strategin att etablera köppositioner.

US Dollar Index Futures

Eftersom den svenska kronan är starkare än övriga valutor har rekylen blivit avsevärt djupare här än för Dollar Index men samma sak gäller, alltså att det är den botten som träffades under november som är slutgiltigt stöd. Jag får dock inte samma känsla av ”hat” mot USD som jag hade under november vilket inspirerade till köp och därför finns en möjlighet att USD fortsätter att falla ytterligare på grund av sin egen tyngd.

Guldet är det instrument som har hållit sig till min analys och fortsätter att tappa mark. En stoploss för blankningar kan nu placeras vid 1400.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.