Home > Fortsatt volatilitet men robusta bredskapsplaner på plats enligt Storbritanniens finansminster.

Fortsatt volatilitet men robusta bredskapsplaner på plats enligt Storbritanniens finansminster.

Det är oundvikligt att den brittiska ekonomin kommer att behöva anpassa sig en ny situation efter resultatet av EU-folkomröstningen. Marknaderna lär bli fortsatt volatila men robusta beredskapsplaner är på plats.

Det sade Storbritanniens finansminister George Osborne på måndagsmorgonen, enligt Bloomberg News och Reuters.

Han sade att utfallet av EU-folkomröstningen inte var vad han hade önskat, men folket har talat och regeringen accepterar deras beslut.

Finansminister framhöll samtidigt att den brittiska ekonomin för närvarande är ”så stark den kan vara för att hantera de utmaningar som landet nu står inför”.

George Osborne sade vidare att han har haft täta kontakter med Bank of Englands chef Mark Carney under helgen, och han har också haft kontakter med europeiska kollegor. Han sade också att Storbritannien är redo för vad som än händer.

Finansministern sade vidare att Storbritannien kommer att inleda artikel 50-processen, som reglerar exitprocessen från EU, först när man har en klar bild av relationerna till EU. Han planerar också själv att delta i förhandlingarna med EU.

Han sade också att han kommer att kommentera sin egen framtid inom de närmaste dagarna, men han är nu fullt fokuserad på att fullgöra sin uppgift som finansminister.

Finansministern noterade att det är tydligt efter folkomröstningen att vissa företag avvaktar med investeringar och nyanställningar, det kommer att drabba de offentliga finanserna och regeringen måste hantera detta. Det kommer att kräva nya budgetåtgärder i höst.

GBPUSD (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto