Home > Fortsättning: ”Min väg till framgångsrik trader – lycka, frihet, pengar”

Fortsättning: ”Min väg till framgångsrik trader – lycka, frihet, pengar”

Jag har fram tills nu haft olika jobb i min karriär och presenterat mig med olika titlar, men inte någon gång har jag känt att jag kan stå för de olika yrkena till 100%, alltså att jag kan presentera mig och känna att detta är jag, detta är mitt liv, och jag älskar det jag gör. Jag har trivts mer eller mindre bra på de olika jobben men aldrig egentligen känt att det här kan jag göra gratis för det är så roligt.

Först de senaste 2 åren har jag känt att jag kan presentera mig som trader och stå för det jag gör och även backa upp det, det känns fantastiskt roligt, vägen dit är inte slut än.

Mitt nuvarande jobb som säljare är kul och stimulerande, jag utvecklas inom sälj och sättet vi gör affärer på ger kunskaper för livet som jag kommer att ha nytta av i andra sammanhang, jag ser det som ett steg i utvecklingen för mig och mitt företag.

Att jag vill kunna presentera mig som trader har inget med att jag vill kunna titulera mig med någon fancy titel eller vilja låta som en cool finansman, absolut inte, det ligger så mycket mer bakom titeln trader att den inte på något sätt kan tolkas som fancy eller cool (tycker jag). Långa nätter med analyserande och åter analyserande i 6 års tid gör att den känslan jag får av att säga att jag är en trader är ett bevis på att allt slit som självklart också varit roligt faktiskt har gett resultat, känslan att få vara sig själv till hundra procent och säga att jag lever för det jag gör är oslagbar.

Jag är inte fullärd än och kommer inte heller att bli det, men jag kan slipa på och fylla på min kunskap för att minimera risker.

Pengar har absolut varit en stark drivkraft för mig, jag skulle ljuga om jag sa något annat, möjligheterna är enorma om man lyckas tillhöra den lilla skaran som faktiskt tjänar pengar på trading, i dagens samhälle så betyder pengar en hel del, utan pengar så är livet tuffare, så enkelt är det, inga undantag. Men att pengar skulle ha med lycka att göra är helt fel, skulle någon erbjuda mig, dig eller någon annan 100.000.000 mot till exempel hälsan, eller mot nära o kära, så väljer förmodligen ingen pengarna, inte jag i alla fall.

Lyckan för mig ligger i de människor jag har runt mig, hälsan, mina 2 små flickor och att kunna göra det jag gör och känna att jag inte slösar bort dyrbar tid på att göra något som jag innerst inne inte känner är jag.

Det jag eftersträvar är frihet att kunna bestämma min egen tid och göra det jag brinner för, jag tror de flesta vill uppnå samma sak. Ställ dig frågan som jag till slut gjorde, när du presenterar dig nästa gång så frågar du dig själv ”är det detta jag verkligen vill göra, står jag för det, är detta jag, eller, tar jag den ”enkla” vägen som 90% av den övriga befolkningen gör?”

Känns det rätt, god for you isåfall, annars så kan du ta tag i de saker som krävs för att nå dina mål, bara genom att bestämma sig så är hälften vunnet.

Jag har plockat ut ett tradingcase från tidigare i år för att beskriva en trade från början till slut.

Så här swingtradar jag på de marknader jag bevakar som är S&P 500, Omxs 30, Dax 30, Guld.

Bild nr 1 visar hur jag på en weekly graf identifierar tydliga stöd och motstånd.
Bild nr 1 visar hur jag på en weekly graf identifierar tydliga stöd och motstånd.
Bild nr 2 visar hur jag går över till en daglig graf för att tajma en tex entry.
Bild nr 2 visar hur jag går över till en daglig graf för att tajma en tex entry.
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto