Home > Förväntningar ligger för högt under 2017 på Fingerprint enligt Arctic Securities.

Förväntningar ligger för högt under 2017 på Fingerprint enligt Arctic Securities.

Marknadens förväntningar på Fingerprint Cards ligger för högt på ett antal punkter gällande den resterande delen av 2017.

Det menar Arctic Securities som har sänkt rekommendationen för biometriaktien från behåll till sälj, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Arctic pekar för det första på intäkterna i det andra kvartalet. Den norska mäklar- och analysfirman tror här på ett fall om 52 procent. Konsensus säger -38 procent.

För det andra implicerar marknadens förväntningar att bolaget kommer studsa tillbaka till att leverera cirka 100 miljoner sensor per kvartal under andra halvåret. Det tror Arctic är för aggressivt.

”Dessa två punkter bör bli negativa katalysatorer framöver och det är huvudskälen bakom att vi återigen sänker våra estimat”, skriver Arctic.

Arctic tror att Fingerprints intäkter kommer att uppgå till 800 miljoner kronor i det andra kvartalet, ett estimat som baseras på 46 miljoner levererade sensorer under perioden (i så fall en sekventiell ökning från 37 miljoner under första kvartalet). Arctic räknar med att de generellt förhöjda lagernivåerna kommer vara en utmaning under hela det andra kvartalet, i likhet med bolagets senaste kommunikation på denna punkt.

Den norska firman pekar även på att nio smarta telefoner har lanserats med Fingerprints sensorer hittills under det andra kvartalet. Det kan ställas mot 44 under det andra kvartalet 2016. Visserligen är de telefoner som lanserats under innevarande kvartal så kallade högvolymstelefoner, exempelvis från Xiaomi, men man ska enligt Arctic komma ihåg att de telefoner som lanserats under våren utgör basen för intäkterna under det tredje och fjärde kvartalet – och då förväntar sig marknaden ”betydande sekventiell tillväxt”. Arctic tror att volymförväntningarna gällande det andra halvåret kan visa sig vara för höga.

Artic sänker parallellt med rekommendationen också riktkursen från 33 till 20 kronor. På onsdagsförmiddagen sjunker aktien med 3,6 procent till drygt 29 kronor.

Förväntningar ligger för högt under 2017 på Fingerprint enligt Arctic Securities.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto