Home > FTSE 100 öppnar högre, inställd på återhämtning – Marknadsuppdatering

FTSE 100 öppnar högre, inställd på återhämtning – Marknadsuppdatering

  • FTSE stängde i minus på måndagen trots ett sent försök att ta igen förluster inom dagen.
  • Japanska Nikkei leder tisdagens studs på de asiatiska marknaderna.
  • CNBC:s "Mad Money"-värd Jim Cramer säger att de senaste svagheterna i tekniska aktier erbjuder en köpmöjlighet för FAANG och Microsoft.

Storbritanniens FTSE 100 stängde lägre på måndagen då valutahandlare misslyckades med att ta tillbaka dagens förluster efter en kraftig nedgång under tidiga handelssessioner. Efter att ha sjunkit mer än 2% i intradagsaffärer minskade indexet några av förlusterna och stängde på 0,99%.

De europeiska marknaderna har dock öppnat högre på tisdagen även fast investerare fortsätter att uppmärksamma Omicron-oron. Stoxx 600 är upp 1% liksom FTSE 100, medan DAX och CAC ser liknande uppsidor under tidiga affärer.

Japanska Nikkei studsar 2%

Utsikterna för europeiska aktier kommer sannolikt att spegla de asiatiska marknaderna, som trendar grönt under sena eftermiddagssessioner. Återhämtningen för de bredare marknaderna i Asien och Stillahavsområdet har sett Japans Nikkei 225 klättra över 2% medan det också finns uppgångar för Sydkoreas Kospi, upp 0,41%; Shanghai Composite och Hong Kongs Hang Seng-index som är 0,4% och 0,54% i grönt.

Den starka uppgången på marknaderna i Asien och Stillahavsområdet har stöttats upp av betydande uppgångar för halvledaraktier.

Det följer USA-noterade Micron (MU) som rapporterar kvartalsvinster som slår uppskattningarna. Medan bolagets aktiekurs stängde på $82,03, cirka 1,2% lägre på måndagen, har den stigit nära 7% efter timmar till $87,60 för att markera positiva investerarsentiment.

Tokyo Electron och Advantest-aktierna har stigit med 4% vardera, samtidigt som det också finns uppgångar på mer än 1% för Samsung Electronics och Semiconductor Manufacturing International Corp.

Cramer om FAANG och Microsoft

CNBC:s "Mad Money"-värd Jim Cramer tror att den nuvarande tekniska försäljningen och svagheten erbjuder en köpmöjlighet för fem storbolagsaktier som gemensamt kallas FAANG. Dessa är aktierna i branschjättarna Facebook (Meta), Amazon, Apple, Netflix och Google (Alphabet).

Utöver denna grupp av aktier ingår också Microsoft, en annan teknikjätte som möter ökat tryck på nedsidan när marknaden rullar på efter en Omicron-variantkatalyserad nedgång.

Enligt Cramer har FAANG-aktier "många sekulära tillväxtegenskaper" samt fantastisk förvaltning. Hans råd: dessa sex aktier når snart botten och kommer att leda resten av marknaden när det gäller en kraftig återhämtning.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto