Home > FTSE blir rött när rädsla för lockdown påverkar reseaktier

FTSE blir rött när rädsla för lockdown påverkar reseaktier

  • Marknaden oroar sig över en möjlig återgång till rikstäckande nedstängningar under nya COVID-19-infektioner.
  • British Airways och en mängd resesektoraktier bland de största förlorarna
  • Ocado Group och Reckitt Benckiser i toppvinstlistan

FTSE 100 har sjunkit 0,58% från och med kl.15:41 GMT på fredagen och ligger på runt 7217,56 efter att ha tappat 38 poäng på dagen.

Indexet ser negativa rörelser mitt under ökad oro för nya covid-19-infektioner över hela Europa.

De som redan känner av hettan är reseaktier, där investerare sannolikt kommer att söka skydd i mindre volatila tillgångar när aktiemarknaden tittar på vilket land som kommer att följa Österrike när de rullar ut en rikstäckande lockdown.

Tyskland har indikerat att det finns möjlighet att ta en liknande väg, medan andra länder i Europa kan vara benägna att vidta åtgärder om infektionerna fortsätter att öka.

British Airways bland förlorarna på FTSE 100

Oron för lockdowns har dämpat investerarnas humör även när marknaderna överväger potentialen för centralbanker att ompröva planer kring kvantitativa lättnader då inflationsdata målar upp en dyster bild för kortsiktig ekonomisk återhämtning.

I skrivande stund har det nationella flygbolaget British Airways sett en ny försäljning och dras mot 6% och når ett lägre på £145,24 innan en liten uppsida. Den byter för närvarande ägare för nära £148, men är fortfarande mer än 3% ned.

Det har skett nedgångar för Rolls Royce, där flygföretagets aktier har fallit 4% till £136,43. Samtidigt har EasyJet, Wizz Air och SSP alla handlats lägre med mer än 5%.

Även om ytterligare nedstängningar kan förstärka investerarnas oro, finns det potential för vissa aktier att vinna inför en topp i Covid-infektioner. Under dagen steg de brittiska aktierna Ocado Group och Reckitt Benckiser med 8% respektive 4%, medan Royal Mail har stigit 5%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto