Home > FTX.US samlar in $400 miljoner, tar sin värdering till $8 miljarder

FTX.US samlar in $400 miljoner, tar sin värdering till $8 miljarder

FTX.US har nått en värdering på 8 miljarder dollar efter att företaget samlat in 400 miljoner dollar i en nyligen genomförd finansieringsrunda.

FTX.US, USA:s arm av kryptovalutabörsen FTX, meddelade tidigare idag att de samlat in 400 miljoner dollar i den senaste finansieringsrundan. Denna senaste utveckling gör företagets totala värdering till 8 miljarder dollar.

Värderingen på 8 miljarder dollar betyder att FTX.US är ett av de mest värdefulla privata kryptovalutaföretagen i världen. Den senaste finansieringsomgången leddes av Temasek, Ontario Teachers' Pension Plan Board och SoftBank's Vision Fund 2.

De senaste månaderna har riskkapitalföretag investerat i många kryptovalutaföretag när de satsar stort på den snabbt växande kryptovalutaindustrin. FTX, moderbolaget till FTX.US, värderas till 25 miljarder dollar efter att det samlade in 900 miljoner dollar i slutet av förra året.

FTX.US:s insamlingsevenemang kommer vid en tidpunkt då kryptovalutamarknaden kämpar. Det totala marknadsvärdet för kryptovaluta har sjunkit från den högsta nivån på 3 biljoner dollar till att för närvarande uppgå till 1,7 biljoner dollar.

Bitcoin har tappat mer än 45% av sitt värde under de senaste två månaderna efter att ha nått en rekordnivå på $69 000 i november. Vid presstillfället handlas Bitcoin för över $38k-nivån.

Brett Harrison, president för FTX.US, sa att den senaste tidens prestanda som kryptovalutorna upplevt visar att kryptomarknaden är mycket volatil. Han sa;

"Volatiliteten minskar åt båda hållen. Med alla de stora uppgångar som vi har sett inom krypto, måste vi förvänta oss att det kommer att bli nedgångar också. Och vi är definitivt i den perioden just nu.”

Harrison tillade att turbulensen inte är exklusiv för kryptovalutor, med aktier som också registrerat enorma försäljningar under de senaste veckorna.

FTX är idén till den 29-årige kryptoentreprenören Sam Bankman-Fried. Företaget flyttade nyligen sitt huvudkontor till Bahamas efter tuffa regleringsförhållanden i Hong Kong.

Taggar: