Home > Gal Yosef lanserar Meta Eagle Club NFT-kollektion med Eden Gallery

Gal Yosef lanserar Meta Eagle Club NFT-kollektion med Eden Gallery

Gal (Galy) Yosef, en globalt känd non-fungible token- (NFT) och 3D-artist har tillkännagett lanseringen av sin mycket efterlängtade NFT-kollektion.

"Meta Eagle Club" konstnärens nya släpp backas upp av Eden Gallery, en exklusiv konstgalleriplattform känd för sitt arbete med internationella konstnärer.

NFT som innehåller en örnavatar i naturlig storlek

Den nya kollektionen innehåller Yosefs spännande och allmänt uppskattade avatarer i tecknad stil, som är naturliga och en stor dragningskraft inom 3D-konst och NFT-utrymmet.

Meta Eagle Club, noterade uttalandet, kommer att bli Gal Yosefs första utgåva i en serie samlingar i en digital konstvärld som kallas Galyverse. Det kommer att se konstnären kuratera 12 000 örnavatarer, en fängslande samling som Yosef säger är tänkt att inspirera andra.

" ag letade efter en karaktär som kunde hjälpa till att gestalta en karismatisk avatar, men också en som är varm och inspirerande för andra", sa han om sitt val av örn-avatar.

Han sa att fågeln är "en symbol för frihet i så många olika kulturer", såväl som för styrka och tapperhet.

"Att arbeta med vingarna och fjädrarna gjorde att jag kunde sväva och utforska nya höjder inom 3D-konst", la han till.

Meta Eagle Club ska stödja konstgemenskapen

Gal Yosef och Eden Gallery siktar på att använda Meta Eagle Club NFT-samlingen som en språngbräda mot att slå samman exklusiv konst med gallerievenemang som hjälper till att bygga konstgemenskapen.

För att hjälpa denna vision att förverkligas kommer Eden Galley att arbeta genom sin toppmoderna studio RNSNC (renaissance), med samlare som drar nytta av fysiska konstverk.

Yosef, vars första inhopp i NFT-utrymmet var ett samlarobjekt som såldes för $214 200 på Sotheby i slutet av oktober förra året, har blivit en av de mest respekterade individerna i NFT-gemenskapen. NFT.n var ett samarbete som involverade artister som Justin Bieber och DJ Steve Aoki.

Yosef förväntas arbeta med Eden Gallerys kuratorer för att "föra en ny vision till NFT-konst genom Meta Eagle Club", enligt ett pressmeddelande som tillkännager lanseringen.