Home > GameStops aktiekurs stiger efter NFT-antagande

GameStops aktiekurs stiger efter NFT-antagande

Aktierna i GameStop har stigit sedan företaget tillkännagav att de skulle gå in i utrymmet för nonfungible tokens (NFT).

GameStop, en av de bäst presterande aktierna förra året, meddelade i går att det går in i NFT-området. Företaget kommer att lansera en division med uppgift att bygga en marknadsplats för non-fungible tokens (NFT) och etablera kryptovalutapartnerskap.

Enligt videospelsåterförsäljaren förväntas den nya enheten leda deras vändningsansträngningar för att bli ett lönsamt företag. I deras rapport, skrev Wall Street: 

"Återförsäljaren har anställt mer än 20 personer för att driva enheten, som bygger ett onlinenav för att köpa, sälja och handla med NFT:er av virtuella videospelsvaror som avatardräkter och vapen, enligt folket. Företaget ber utvalda spelutvecklare och utgivare att lista NFTs på sin marknadsplats när det lanseras senare i år."

Aktierna i GameStop har stigit sedan företaget tillkännagav den senaste utvecklingen igår. Under de senaste 48 timmarna har GameStops aktier stigit med mer än 30%, vilket överträffat många aktier i processen.

Vid presstillfället handlas GME för $136 per aktie, en ökning med mer än 4% sedan den amerikanska marknaden öppnade för några timmar sedan. Företagets plan kommer att se att det bygger ett onlinenav för att köpa, sälja och handla med NFT.

NFT:erna skulle vara av virtuella videospelsvaror som avatarkläder och vapen. Det Texas-baserade företaget kommer också att teckna partnerskap med två kryptovalutaföretag. Partnerskapet skulle se dem dela teknik och saminvestera i spel och andra NFT-relaterade projekt.

GameStop blev mycket populärt mot slutet av 2020 när det blev en meme-aktie. Reddit-handlare och investerare pressade priset högre eftersom de försökte rädda företaget från dess dåliga resultat nyligen.

Företaget avslöjade förra året att de vill bygga en Ethereum-baserad Web 3-arm.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto