Home > GameStops aktiepris stiger med 59% på en månad – dags att köpa?

GameStops aktiepris stiger med 59% på en månad – dags att köpa?

GameStops (NYSE:GME) aktiepris närmar sig rekordhöga nivåer och har stigit med över 50% på en månad. Kan denna positiva trend fortsätta?

Medan GameStop blev ett namn i nyheterna efter att privata investerare ville ”straffa” blanksäljande hedgefonder, men har sedan dess blivit mer än bara en spekulativ aktie. Det är nu en av de mest populära meme-aktierna, samtidigt som företaget levererade positiv EPS förra kvartalet. Dessutom ligger GameStops egen intäktsprognos för 2022 och 2023 på över 5,4 miljarder dollar.

Den globala spelmarknaden förväntas växa med 9,64% CAGR till och med år 2026, vilket visar att det finns stark potential på marknaden. GameStop har en bruttovinstmarginal på 24,75% och dess starka momentum fortsätter.

Då det fanns en bristande volatilitet på traditionella marknader sökte sig investerare till meme-aktier som GameStop. GameStop har dock blivit betydligt mer än det, då investerare samlade krafterna vid dipparna och ser nu ut att ta aktien till nya rekord.

Var kan jag köpa aktier i GameStop (NYSE:GME)?

eToro

eToro erbjuder smarta investeringsverktyg via en prisbelönt handelsplattform. De har öppnat upp de finansiella marknaderna till privata investerare och investerare som letar efter möjligheter inom aktier, kryptovalutor och råvarumarknader. eToro tar inget courtage för aktier.

Köp GameStop med eToro >

Capital

Capital erbjuder över tre tusen marknader till sina kunder och excellerar inom snabb handel och marknadsledande spridningar. Denna nätmäklare är reglerad av FCA och CySEC och har snabbt blivit populär bland privata investerare.

Köp GameStop med Capital >

Vad är GameStop?

GameStop blev ett hett ämne 2021 när en grupp investerare på REddit spekulerade kraftigt på aktiepriset. Det som först såg ut som en spekulationslek visade sig dock leda till att aktiepriset höll de höga nivåerna. GameStop är en specialhandlare som har över 25 000 anställda världen över med butiker i USA, Europa, Australien och Kanada. De säljer spel och underhållningsprodukter i cirka 5 000 butiker globalt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto