Home > GameStop släpper kvartalsrapport för tredje kvartalet 2021, visar tillväxt i försäljningen

GameStop släpper kvartalsrapport för tredje kvartalet 2021, visar tillväxt i försäljningen

  • Företaget rapporterade tillväxt i nettoomsättning men missade vinstuppskattningar, med nettoförluster under kvartalet som steg med 105 miljoner dollar under det sista kvartalet.

  • GME-priset föll efter stängning och har utökat förlusterna över natten.

GameStop (GME) rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet på onsdagen, och företagets intäkter som slog förväntningarna.

TV-spelsåterförsäljaren, världens ledande inom sektorn, redovisade intäkter på 1,30 miljarder dollar för det tredje kvartalet som slutade den 30 oktober 2021, vilket överträffade prognoserna på 1,19 miljarder dollar. Företagets försäljning ökade från 1,005 miljarder dollar från år till år jämfört med samma kvartal för ett år sedan.

GameStop sätter den starka försäljningen under tremånadersperioden på en mängd "nya och utökade varumärkesrelationer", med stora aktörer i slingan, inklusive teknikjättarna Samsung och LG. Andra företag som spelade en roll i GameStops tillväxt var Razer och Vizio, enligt de finansiella uppgifterna som släpptes den 8 december.

Rapporten visade också att företagets lager ökade under kvartalet till 1,141 miljarder dollar, med kvartalsstängningen högre än de 861 miljoner dollar som registrerades under tredje kvartalet 2020. GameStop säger att detta är en återspegling av dess fokus på investeringar i förväg, inriktade på lager som möter den ökande efterfrågan från sina kunder. Ökningen är också avsedd att dämpa företaget mot leveranskedjeproblem, enligt den finansiella rapporten .

Rapporten visade dock att resultatet missade konsensusuppskattningar. Analytikers konsensus för aktien var en förlust per aktie på $0,52, men den missade med ett brett märke till $-1,39. Förlusterna per aktie för kvartalet ökade från $-0,53 på årsbasis under tredje kvartalet 2020.

GameStop visade också en nettoförlust på 105,4 miljoner dollar, en betydande ökning från de 18,8 miljoner dollar som registrerades under kvartalet för ett år sedan.

GME är fortfarande ett populärt val för detaljhandlare, med aktiens massiva uppgång tidigare under året som belyser kraften hos återförsäljare som gjorts kända av WallStreetBets, en Reddit-grupp som utlöste ett häpnadsväckande rally för aktien.

Aktien föll med 2,3% till $173,65 efter resultatrapporten och har handlats på lägre premarket till 4% i minus efter att marknader försöker återhämtas från låga nivåer på grund av Omicron-oron. Trots den negativa åtgärden kommer memeaktien sannolikt att återhämta sig högre med tanke på dess historiska prisrörelse under de senaste 12 månaderna.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto