Home > Gaotu Techedu stiger med 19,3% – Är GOTU nästa GME?

Gaotu Techedu stiger med 19,3% – Är GOTU nästa GME?

GOTU:s aktie har sjunkit med cirka 97% under de senaste 14 månaderna. Med en årstopp på 149,09 dollar och en nuvarande aktiekurs på 4,01 dollar får ryktena på sociala medier en att tänka på meme-aktien GME.

År 2021 var ett hett år för en short squeeze. Hela investeringsvärlden bubblade upp av GME och andra memeaktier som imponerade starkt, oavsett vad analytikerna sa. Nu överraskar Gaotu Techedu börsen med en årstopp på 149,09 dollar och med ett nuvarande pris på endast 4,01 kan detta vara nästa meme-aktie.

Hur och var du kan köpa aktier i Gaotu Techedu på nätet

Om du vill spekulera i GOTU:s aktiekurs måste du registrera dig hos en nätmäklare där du kan köpa och sälja denna tillgång. För att hjälpa dig spara tid har vi valt ut de bästa nätmäklarna just nu:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Gaotu Techedu?

Gaotu Techedu (NYSE: GOTU) är ett kinesiskt företag som tillhandahåller utbildningstjänster inom IT, språkkurser och så vidare i Kina.

Ska jag köpa aktier i Gaotu Techedu idag?

Denna kinesiska aktie tappade mer än 95% av sitt värde i år. För endast 4 dollar per aktie ser denna aktie extremt billig ut, särskilt om vi betraktar resultatet för andra kvartalet som rapporterades den 22 september och som visade en ökning med 35% i intäkter.

GOTU:s aktiekurs sjönk massivt i år när de kinesiska tillsynsmyndigheterna satte press på kinesiska vinstdrivande utbildningsföretag. Sedan i juli måste alla sådana företag få nya godkännanden för sina statligt utfärdade licenser, en åtgärd som följer myndigheternas oro för att vinstdrivande utbildningsföretag utvidgar klyftan mellan fattiga och rika familjer i landet, medan eleverna utsätts för illavarslande taktiker som involverar icke godkända läroplaner.

Företagets framtid ser inte så ljus ut, men kan kanske få till en mirakulös strategi för att vända på saker och ting. Eller så kan företaget bli nästa meme-aktie, med en potentiell short squeeze på kartan.

En prisprognos för Gaotu Techedu år 2021

Det är svårt att förutsäga GOTU:s aktiekurs med tanke på dess höga volatilitet de senaste 14 månaderna. Se till att du använder riskhanteringsverktyg för att skydda ditt kapital om du bestämmer dig för att investera i denna riskabla aktie.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto