Home > GBP/CHF prisprognos: mer svaghet ligger framför oss

GBP/CHF prisprognos: mer svaghet ligger framför oss

Den schweiziska francen är mycket efterfrågad när nya farhågor om covid-19 uppstår. GBP/CHF gör sig redo att testa kritisk stöd. Kommer det att hålla?

Den schweiziska francen och den japanska yenen är två säkra tillflyktsortsvalutor som efterfrågas när marknaden är i ett risk-off-läge. Investerare säljer riskfyllda tillgångar, såsom aktier, och med intäkterna köper de valutor som är en tillflyktsort; det motsatta händer under en riskflyttning.

Nyheten om att en ny COVID-19-variant som upptäckts i Sydafrika sprider sig ännu snabbare än deltavarianten utlöste en risk-off-rörelse på finansmarknaderna. Det som är ännu mer viktigare är att idag är en kort handelsdag för de amerikanska aktiemarknaderna och många tog ledigt för att fira Thanksgiving. Som sådan är likviditeten tunn och därför är marknadsrörelserna mer våldsamma.

Oundvikligen i en sådan miljö ökar schweizerfrancen. Det är upp över hela linjen, och ett av de valutapar som speglar dess styrka är GBP/CHF. Detta är ett av de mest volatila valutaparen på FX-instrumentpanelen, men på sistone handlas det i mycket snäva intervall. Dagens drag, även om det är aggressivt, pekar på ytterligare svaghet.

Intressant nog påverkar inte den schweiziska centralbankens beslut att hålla räntan på -0,75%, den lägsta i världen, investerare som letar efter francens säkerhet.

Ett fall under 1,22 pekar på ytterligare svaghet

Den tekniska bilden visar två distinkta konsolideringsområden – ett i slutet av 2020 och ett under det senaste halvåret.

Det första tog nästan nio månader och representerade ett fortsättningsmönster. Vissa kanske säger att marknaden bildade en gigantisk hausseartad flagga, och när den bröt högre upp förvandlades flaggans motstånd till stöd.

Stöd testas nu då det andra konsolideringsområdet visade sig vara ett vändningsmönster. Med andra ord skulle tjurar inte vilja att priset sjunker under 1,22 eftersom det inte finns något stöd kvar förrän 1,17-området.

För handlare med en långsiktig horisont bör de vara uppmärksamma på två centrala nivåer. Den ena är 1.30 och den andra är 1.12. En brytning av någon av de två punkterna för att följa i samma riktning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto