Home > GBP/USD studsade: här är 3 anledningar till att rallyt fortsätter

GBP/USD studsade: här är 3 anledningar till att rallyt fortsätter

GBP/USD toppade över 1,40 i år, sedan trendmässigt lägre under årets andra halvår. Men trots den pågående svagheten de senaste månaderna ser kabel, som det också kallas, hausse ut inför det nya handelsåret.

2021 var året för den amerikanska dollarn. Trots de lösa finansiella förhållandena i USA köpte investerare världens reservvaluta på grund av inflationsrädsla och på prognoser om snabbare penningpolitisk åtstramning.

Nu när dessa prognoser går i uppfyllelse kan dollarrallyt vända. Fed tillkännagav snabbare nedtrappning och föreslog att minst två räntehöjningar är på väg under 2022. Men marknadsdeltagarna handlar alltid med ett framåtblickande, och trots Feds hökaktiga vändning är de amerikanska finansiella förhållandena nära de lösaste någonsin.

Därför kan studsningen i GBP/USD-paret bara vara början på en ny baisseartad trend för dollarn. Här är tre tekniska skäl som stödjer en högre GBP/USD-växelkurs 2022: en hausseartad flagga, en fallande kil och en pivotal nivå som lockar pris.

Hausse flagga pekar på mer uppsida

Som namnet antyder pekar en hausseartad flagga på högre marknadsnivåer. Konservativa handlare kanske vill vänta på att marknaden ska bryta över flaggans stigande kant innan de går långt med ett stopp på motsatt kant och siktar på en rörelse över 1,40.

Fallande kilmönster slutade nyligen

Från och med oktober dök ett fallande kilmönster upp inuti den hausseartade flaggan. Mönstret tyder på en vändning och dessutom fann marknaden dynamiskt stöd i flaggans nedre kant. Nu när priset bröt över den övre trendlinjen för det fallande kilmönstret, kan aggressiva handlare vilja gå långt med ett stopp på 2021 års låga och sikta på en rörelse över $1,40.

1,40 pivotal nivå lockar prisåtgärden

1,40 är en kritisk nivå för GBP/USD-paret. För det första är det området där valutaparet avvisades innan den hausseartade flaggan bildades. För det andra bildades en dubbel topp där, vilket tyder på att ett starkt motstånd ligger framför oss.

Men som ett runt nummer lockar det alltid prisåtgärden. Tillsammans med de tidigare två hausseartade mönstren som nämnts ovan kan 1,40 fungera som en pivotal nivå. En paus över 1.35 kan vara precis vad tjurarna behöver inför 1.40.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto